75
Gr. Sigtet hvedemel
80
Gr. Sigtet flormelis
4
Æggehvider
80
Gr. Smeltet smør
1
Spsk. Revet citronskal
Spraysmør
6
Æggeblommer
1,25
Dl. Blodappelsinjuice
165 Gr. Sukker
1½
Spsk. Citronsaft
70
Gr. Koldt ternet smør
1
Dl. Flødeskum
Mynteblad
Fremstilling:
Opvarm
ovnen til 180° C.
Kom
mel, flormelis, æggehvide, smør og revet citronskal i en skål og bland godt.
Kom
1½ Tsk. Dej på en let smurt bageplade, og fordel dejen med theskeen til
en rund cirkel på 10 Cm.
Smør
resten af dejen ud på samme måde på pladerne, og lad være plads mellem
cirklerne, hvis de skulle blive lidt større!
Bag
i 5 – 6 minutter eller indtil let gylden farve.
Fjern
øjeblikkeligt kagen fra pladen, og form den i/over en skål/glas, så kagen
kommer til at ligne en tartelet/nøddeskål.
Sæt
til side for afkøling.
Kom
æggeblommer, blodappelsinjuice, citronsaft og sukker i en lille tykbundet
gryde, og begynd at piske let for at koagulere massen – fortsæt i 8 – 10
minutter indtil tyknet konsistens.
Tag
gryden fra varmen, og pisk terninger af smørret i gradvist – ikke for hurtigt!
Når
alt smørret er pisket i blodappelsincremen hældes denne i en skål, og et stykke
film presses ned over hele overfladen, således der ikke kan forekomme
udtørring, og stil i køleskabet i 1 time for at tykne.
Anretning:
Læg
en skefuld blodappelsincreme i kræmmerhustarteletten, og top med lidt
flødeskum.
Pynt
med et mynteblad.
Velbekomme.


Ingen kommentarer:
Send en kommentar