1/19/2015

Kræmmerhustartelet med blodappelsincreme og flødeskum.




5 Personer.

75 Gr. Sigtet hvedemel                      
80 Gr. Sigtet flormelis                        
4 Æggehvider
80 Gr. Smeltet smør                          
1 Spsk. Revet citronskal                     
Spraysmør

6 Æggeblommer                                
1,25 Dl. Blodappelsinjuice 
165 Gr. Sukker
1½ Spsk. Citronsaft                          
70 Gr. Koldt ternet smør

1 Dl. Flødeskum 
                               
Mynteblad


Fremstilling:


Opvarm ovnen til 180° C.
Kom mel, flormelis, æggehvide, smør og revet citronskal i en skål og bland godt.
Kom 1½ Tsk. Dej på en let smurt bageplade, og fordel dejen med theskeen til en rund cirkel på 10 Cm.
Smør resten af dejen ud på samme måde på pladerne, og lad være plads mellem cirklerne, hvis de skulle blive lidt større!
Bag i 5 – 6 minutter eller indtil let gylden farve.
Fjern øjeblikkeligt kagen fra pladen, og form den i/over en skål/glas, så kagen kommer til at ligne en tartelet/nøddeskål.
Sæt til side for afkøling.

Kom æggeblommer, blodappelsinjuice, citronsaft og sukker i en lille tykbundet gryde, og begynd at piske let for at koagulere massen – fortsæt i 8 – 10 minutter indtil tyknet konsistens.
Tag gryden fra varmen, og pisk terninger af smørret i gradvist – ikke for hurtigt!
Når alt smørret er pisket i blodappelsincremen hældes denne i en skål, og et stykke film presses ned over hele overfladen, således der ikke kan forekomme udtørring, og stil i køleskabet i 1 time for at tykne.

Anretning:

Læg en skefuld blodappelsincreme i kræmmerhustarteletten, og top med lidt flødeskum.
Pynt med et mynteblad.


Velbekomme.

Ingen kommentarer: