10/19/2014

Færøsk æblekage.




5 Personer.

Marengsbunde:

4 Æggehvider                                  
175 Gr. Sukker                               
1 Spsk. Kartoffelmel                          
150 Gr. Hakkede mandler

Æblefyld:

¼ L. Piskefløde                                 
2½ Dl. Creme Fraiche 38%                 
6 Røde æbler
Lidt vanillesukker


Karamelcreme:

4-5 Spsk. Lys sirup                            
80-100 Gr. Flormelis                          
¼ L. Piskefløde
1½ Spsk Vanillesukker

Der afpyntes med sæsonens friske frugt.

Tilberedning:


Marengsbunde:

Æggehvider og sukker piskes stive, mandler og kartoffelmel vendes i.
Der laves 10 marengsbunde med Ø 8 Cm.
Bundene bages på bagepapir midt i ovnen ved 160° C. i 30-40 Min.
Før kagen lægges sammen, skal bundene afkøle.

Æblefyld:

Fløden piskes stiv, æblerne skæres i tern.
Flødeskummet, Creme Fraichen og æbleternene vendes sammen.


Karamelcreme:

Det hele blandes i en gryde og koger stille ned, til cremen bliver stiv.
Kagen lægges sammen, først 1 bund dernæst æblefyld, derefter en bund,
og til sidst hældes karamelcremen over kagen i et fint lag.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: