1/19/2015

Gnocchi fra Piemonte i Espagnole og krydderurter.




5 Personer.

Gnocchi er en nationalspise for Italienerne, og man påstår, at retten kommer fra Piemonte.
Jeg har smagt Gnocchi flere gange med svingende succes, men her gælder som altid; sørg for
virkeligt at tilsmage Gnocchidejen med salt og lys peber, og sørg for at Espagnolesaucen er kraftig, idet det er denne sauce der ”tegner” retten!

 
400 Gr. Bagekartofler                        
1 Dl. Sødmælk                                  
25-50 Gr. Smør
Salt og peber                                 

75 Gr. Hvedemel                               
1 Tsk. Bagepulver                             
1 Æg
2 Æggeblommer                                
1 Spsk. Olivenolie

1½ Dl. Espagnolesauce                                        
60 Gr. Smør                   
Salt og peber
100 Gr. Friskreven Parmesan ost                        

Basilikum, timian, kørvel og oregano.


Fremstilling:

Lidt hurtigere ”snyde” Espagnole:

Smelt 2 Spsk. Smør og rør 25 Gr. Mel til en glat masse (Beurre Manier).
Tilsæt 1 Tsk. Tomatpuré, 2½ Dl. Varm kalvefond, 1½ Tsk. Hvidvinseddike.
Skær 20 Gr. af bacon, gulerod, løg, selleri og porre i tern, og steg disse brune i olie med en kvist timian og laurbærblad.
Bland disse brunede urter med Beurre Manier massen, og nedkog til god kraftig Espagnolesauce.


Rør den varme kartoffelmos sammen med mel og bagepulver i en skål.
Tilsæt æg og æggeblommer lidt af gangen, tilsmag med salt og peber og rør til dejlignende masse.

Bræk stykker af dejen, og rul dem i størrelse som valnødder.
Læg kuglerne på en kold bageplade, og tryk med en gaffel, så de bliver aflange.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Tilsæt olivenolien og pochér Gnocchierne i det letsaltede vand i 7 - 10 min.
Spis en Gnocchi og kontroller, om den er pocheret færdig.

Rør den gode kraftige Espagnolesauce og smørret sammen i en stor gryde ved svag varme.
Tilsæt lidt efter lidt den friskrevne Parmesan.

Anretning.


Efter de pocherede Gnocchier har afkølet i 5 minutter på bageplade vendes de i Espagnolesaucen, anrettes på tallerken og drysses med friske krydderurter.

Kan med fordel serveres med godt brød til!


Velbekomme.

Ingen kommentarer: