10/19/2014

Ølpocheret Somørbrad med peberrodscreme og glaserede majroer.




5 Personer.

750 Gr. Somørbrad                           
½ Porre                         
1 Gulerod
5 Dl. Mørk øl                                   
 5 Stilke timian                 
1 Solohvidløg
Salt og peber                                   
4 Spsk. Smør

2 Dl. Creme Fraiche 38%                   
Ca. 2 - 3 Spsk. Friskhøvlet peberrod
Salt og peber

4 – 5 Mellemstore majroer                  
2 Spsk. Smør                  
1 Spsk. Sukker
½ Dl. Vand                                     
8 Stilke hakket persille      
Salt

Skåret timian, kørvel og rød skovsyre.

Tilberedning:

Skær porre og gulerod i skiver og kog dem op med øl, timian, pillet solohvidløg i kvarter og en ¼ Tsk. Salt.
Soigner somørbraden og skær den ud i 150 Gr. ”bøffer”.
Brun bøfferne i 1 Spsk. Smør på en pande, lidt hårdt og hurtigt på begge sider.
Læg dem i øllet og lad dem simre 2 minutter på hver side under låg.
Tag dem op af pocheringsøllet og lad dem hvile på en tallerken.
Kog øllet ned til det halve ved høj varme.
Pisk resten af smørret i saucen og smag til med salt og peber.

Pisk crème fraichen tyk, ligesom flødeskum.
Smag crémen til med peberrod, salt og peberdet godt rive lidt I næsen

Skur majroerne og stik kugler ud med et parisiennejern.
Kog dem med smør, sukker og vand til de er møre med lidt bid, og vandet kogt næsten væk og smør og sukker ligger blankt omkring majroerne.
Lige inden servering vendes de varme majroer med hakket persille og smages til med salt.


Anretning:

 Skær bøfferne tværs over på den flade led, anret de 2 stykker bøf Kl. 18:00
Læg pocheringssaucen rundt om bøfferne, og anret med peberrodscreme og glaserede majroer.

Drys (med måde) med de skårne krydderurter.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: