10/19/2014

Kartoffelsuppe med pocheret sennepsæg og purløg.




5 Personer.

200 Gr. Bagekartoffel                        
1 Løg                             
Det hvide af 1 porre
4 Dl. Hønsefond                                
3 Dl. Piskefløde             

5 Æg.                                             
Eddike                         

1 Dl. Hvidvin                                    
1 Dl. Grov sennep            
1 Dl. Hønsefond
1 Dl. Piskefløde                                 
1 Tsk. Smør

10 Stængler purløg


Tilberedning:


Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker sammen med løg og porre.
Kog mørt med 3 Dl. Hønsefond, tilsæt derefter 2 Dl. Piskefløde.
Blend suppen, sigt den og smag til med salt og peber.

Slå æggene ud i kogende vand med eddike og pochér, til æggehviden har sat sig.

Varm hvidvinen og ”jævn” med den grove sennep, tilsæt 1 Dl. Hønsefond og 1 Dl. Piskefløde.
Blend saucen og montér med 1 Tsk. Smør.


Anretning:


Vend de pocherede æg i sennepssaucen, og stil til side.

Hæld den forrygende varme kartoffelsuppe op i de forvarmede dybe tallerkener.

Læg det sennepsvendte pocherede æg midt i kartoffelsuppen og pynt med purløg.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: