9/24/2014

Pocheret og grillet Kyllingeroulade m. Caperssauce.




5 Personer.

1 Frisk Kylling på 1400 Gr.                  
Ande eller fuglelever                          
1 Æble
Tørrede figner                                 
 Salt og peber

5 Gulerødder                                   
1 Kålrabi                                          
10 Pille kartofler
2 Majroer                                        
10 Dildkviste

Hønsebouillon                                   
20 Gr. Capers                                   
1 Dl. Piskefløde
Maizena                                           
Dijonsennep

Film                                                
Opbindesnor                                     

1 Grillpande


I en gryde med stor diameter laves en god hønsebouillon.


Kyllingeroulade:

Kyllingen udbenes fra ryggen, og skroget knuses og kommes i hønsebouillonen.
Kyllingen bredes ud og tilskæres til så stor en rektangulær firkant som muligt.
(Vinger og lår kan udbenes om nødvendigt, så rouladen bliver større!)
Fraskær kommes op i bouillonen.

Bred brystfileterne lidt ud ved at lave et par indsnit.
Læg andelever, æbletern og figenstykker mellem brystfileterne.
Krydr, rul brystet stramt sammen til en roulade og ”rul” stramt i film.
Der skal snøres stramt i enderne, og der skal snøres med enkeltsnøre for hver 1,5 cm.

Pochér rouladen i hønsebouillon i cirka. 45 minutter.
Efter pochering hviler rouladen i 15 min inden udpakning.

Inden servering brunes kyllingerouladen på en grillpande, så skindet bliver brunt.

Garniture:

Gulerødder, kålrabi, kartofler og majroer skæres som Pommes Anglaise med 5 sider og med en længde på ca. 3 - 4 Cm.
(2 stk. af hver garniture til hver couvert!).
De turnerede garniturer koges al dente i hønsebouillonen, og stilles til side.

Lige inden servering ristes de turnerede garniture i afklaret smør.



Caperssauce:

En passende mængde hønsebouillon jævnes med lidt maizenamel.
Tilsmages med lidt caperssaft, salt og peber og evt. med lidt Dijonsennep, men pas på, det skal ikke være en sennepssauce men en caperssauce!
Monteres med piskefløde.

Inden servering monteres saucen med 20 Gr. capers.

Anretning:

Læg en passende mængde caperssauce på anretningstallerkenens bund.
Placér 3 skiver grillet hønseroulade midt på tallerkenen.
Læg 1 stk. af hver ristet garniture på hver side af de grillede skiver af hønserouladen, og afpynt med 2 dildkviste.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: