
5 Personer.
500 Gr. Torskefilet
2 Lasagneplade
Citronsaft
Salt og peber
800 Gr. Hummerskaller
1 Skalotteløg
½ Hvidløg
25 Gr. Persillerod
25 Gr. Selleri
½ Stjerneanis
1 Gulerod
1/4
Fennikel
Persillestilk
1
Dl.
Hvidvin
2 Spsk. Olivenolie
Salt og Peber
1 Spsk. Tomatpuré
4 Dl. Fiskefond
Citronsaft
1 – 2 Dl. Piskefløde
Maizena
”Hummersmør”
Sukkerærteskud
Tilberedning:
Torskefileten
udskæres, soigneres og ”krydres” med citronsaft, salt og peber.
Pak dette torskefilet
stykke ind i film, og læg i køleskabet.
Inden serveringen
dampes torskestykket i filmen til perfekt konsistens.
Lad fisken trække i
filmen indtil servering.
Rist
hummerskallerne i olivenolien, tilsæt grøntsager i mindre stykker og rist det
hele grundigt.
Tilsæt tomatpuré,
hvidvin og stjerneanis, kog ned og tilsæt fiskefond.
Skru ned for
varmen, når fonden koger og lad simre i ca. 45 minutter.
Sigt fonden og kog
ind til ca. det halve.
Tilsæt fløde og kog
bisquén ind til rette konsistens, eller jævn med lidt maizena.
Smag til med salt,
peber, evt. lidt hummersmør, lidt citronsaft og evt. cognac.
Kog lasagnepladen i
lidt fiskefond til færdig konsistens.
Skær den kogte
lasagneplade i 3 stykker, og hold varm indtil servering.
Anretning:
Torskestykket
lægges midt på tallerkenen, og lasagnestykket lægges ovenpå torsken, og ”formes”
rundt om torskestykket.
Læg hummerbisqué
rundt om torskestykket, der må gerne komme lidt hummerbisqué på lasagnestykket.
Pynt med
sukkerærteskud.
Godt brød serveres
á part.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar