3/23/2014

Torsk i åben ravioli med hummerfløde og sukkerærteskud




5 Personer.     

500 Gr. Torskefilet                            
2 Lasagneplade                                 
Citronsaft
Salt og peber

800 Gr. Hummerskaller                      
1 Skalotteløg                                    
½ Hvidløg
25 Gr. Persillerod                              
25 Gr. Selleri                                    
½ Stjerneanis
1 Gulerod                                        
1/4 Fennikel                                    
 Persillestilk   
1 Dl. Hvidvin                                    
2 Spsk. Olivenolie                              
Salt og Peber
1 Spsk. Tomatpuré                            
4 Dl. Fiskefond                                 
Citronsaft
1 – 2 Dl. Piskefløde                           
Maizena                                           
”Hummersmør”

Sukkerærteskud

Tilberedning:

Torskefileten udskæres, soigneres og ”krydres” med citronsaft, salt og peber.
Pak dette torskefilet stykke ind i film, og læg i køleskabet.
Inden serveringen dampes torskestykket i filmen til perfekt konsistens.
Lad fisken trække i filmen indtil servering.

Rist hummerskallerne i olivenolien, tilsæt grøntsager i mindre stykker og rist det hele grundigt.
Tilsæt tomatpuré, hvidvin og stjerneanis, kog ned og tilsæt fiskefond.
Skru ned for varmen, når fonden koger og lad simre i ca. 45 minutter.
Sigt fonden og kog ind til ca. det halve.
Tilsæt fløde og kog bisquén ind til rette konsistens, eller jævn med lidt maizena.
Smag til med salt, peber, evt. lidt hummersmør, lidt citronsaft og evt. cognac.


Kog lasagnepladen i lidt fiskefond til færdig konsistens.
Skær den kogte lasagneplade i 3 stykker, og hold varm indtil servering.

Anretning:

Torskestykket lægges midt på tallerkenen, og lasagnestykket lægges ovenpå torsken, og ”formes” rundt om torskestykket.
Læg hummerbisqué rundt om torskestykket, der må gerne komme lidt hummerbisqué på lasagnestykket.
Pynt med sukkerærteskud.

Godt brød serveres á part.

Ingen kommentarer: