3/23/2014

Kalvemedaillon med stoutmarineret bacon og svampe




5 Personer.

5 Skiver bacon u. svær                     
Stout øl                         
5 Kalvemedailloner
Olivenolie                                         
Salt og peber

150 Gr. Østershatte                           
150 Gr. Champignon         
150 Gr. Shitake svampe
Olivenolie                                         
Salt og peber

2,5 Dl. Kalvebouillon                          
Øllet fra marinering

25 Stk. Små Kartofler                        
Smør                             
Salt og peber

50 Gr. Blåskimmelost                         
Frisk krydderurt            

Tilberedning:

Læg baconskiverne i stoutøllet i en skål, og marinér i 1 time i køleskabet.
Kom salt og peber på kalvemedaillonerne, og stil til side i 30 min.
Rengør svampene og skær de store svampe i skestykker.
Skær 25 Pommes Anglaise med 5 sider og afskåret ”spids”.                                          
Blanchér de tilskårne kartofler til al dente konsistens.
Læg de marinerede baconskiver i en sigte og gem øllet.
Bind en skive marineret bacon rundt om hver kalvemedaillon, og pensel kalvemedaillonen med lidt olivenolie.
Brun kalvemedaillonerne på en meget hed pande, rul medaillonerne på baconen, og steg 1 minut på de 2 ”flade” sider.                                                                                                  
Tag væk fra varmen, og steg medaillonerne i ovnen inden servering til kerne 56°C.


Rist svampene, og hold varme til servering.
På svampepanden kommes kalvebouillon og resten af stoutøllet, og kog ned til saucekonsistens.                                                                                                         Smag til med de krydderier, Du syntes, fremhæver den smag Du foretrækker til din sauce.
Rist kartoflerne i smør til flot farve.
Når kalvemedailloner er stegt, og lige kommer ud af ovnen, smøres de på den side, som skal vende opad ved servering med 10 Gr. Blåskimmel.

Anretning:

Placér kalvemedaillonen midt på den varme tallerken, og læg lidt sauce rundt om medaillonen.       Top op med de varme svampe, og læg de ristede Pommes Anglaise rundt om medaillonen.
Pynt med lidt friske krydderurter eller Cress.

Velbekomme.

Ingen kommentarer: