3/23/2014

Souffleret Ris a la Mande med Appelsin, granatæble og ahornsirup




5 Personer.

½ L. Fløde 13%, måske lidt mere         
125 Gr. Lyst rørsukker                       
35 Gr. Smør
Lidt salt                                           
140 Gr. Grødris                                 
½ Stang Vanille
4 Æg                                               
Skal af 1 revet økologisk citron          
1 Tsk. Amarettosirup

3-4 Appelsiner                                  
1 Granatæble                                   
½ Dl. Ahornsirup
Lidt Mynte

Tilberedning:

Kog mælken op med sukker, smør og salt.                                                                  
Tilsæt vanille, og kog ca. ½ time, til risene er møre og er blevet til risengrød.           
Afkøl lidt og tilsæt 1 af gangen, og rør kraftigt.                                                             
Tilsæt den revne citronskal og Amarettosirup.                                                               
Fyld i smørsmurte Daioleforme, og bag dem i vandbad i ovnen(Kom et par cm. vand i bradepanden) ved 180-190°C, indtil ris a la manden er souffléeret og er blevet smukt gyldne, 
ca. 15 - 20 Min.                                                                                                                    
Lad de souffléerede desserter trække i Daioleformen.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinfileterne ud af skindet med en skarp kniv.
Flæk granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en grydeske, eller bræk æblet op og pil kernerne ud med fingrene.                                                                                       
Bland appelsinfiler, granatkerne og lidt af ahornsiruppen, vend forsigtigt rundt og stil til side.

Anretning:

Tag den lune dessert ud af Daioleformen, og placer midt på tallerken.
Læg appelsinsalaten rundt om desserten, og drys med mynteblade.

Velbekomme.

Ingen kommentarer: