
5 Personer.
½ L. Fløde 13%,
måske lidt mere
125 Gr. Lyst
rørsukker
35 Gr. Smør
Lidt salt
140
Gr. Grødris
½
Stang Vanille
4 Æg
Skal
af 1 revet økologisk citron
1 Tsk.
Amarettosirup
3-4 Appelsiner
1 Granatæble
½ Dl.
Ahornsirup
Lidt Mynte
Tilberedning:
Kog mælken op med sukker, smør og salt.
Tilsæt vanille, og kog
ca. ½ time, til risene er møre og er blevet til risengrød.
Afkøl lidt og tilsæt 1 af gangen, og rør kraftigt.
Tilsæt den revne citronskal
og Amarettosirup.
Fyld i smørsmurte Daioleforme, og bag dem i
vandbad i ovnen(Kom et par cm. vand i bradepanden) ved 180-190°C, indtil ris a la
manden er souffléeret og er blevet smukt gyldne,
ca. 15 - 20 Min.
Lad de souffléerede desserter trække i
Daioleformen.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær
appelsinfileterne ud af skindet med en skarp kniv.
Flæk granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af
en grydeske, eller bræk æblet op og pil kernerne ud med fingrene.
Bland appelsinfiler,
granatkerne og lidt af ahornsiruppen, vend forsigtigt rundt og stil til side.
Anretning:
Tag den lune dessert ud af Daioleformen, og placer midt
på tallerken.
Læg appelsinsalaten rundt om desserten, og drys med
mynteblade.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar