2/16/2014

Stegt Torskefilet med persillerodspuré, soyasmør og syltede svampe .




(Denne ret er komponeret af Brødrene Kock, Pakkerivej 2, Havnen, 8000 Aarhus C.)


5 Personer.

5 Stykker torskefilet à 100 Gr.           
Laurbærblade                  
salt og peber
1 Spsk. Polentagryn                           
Smør

3 Stk. Persillerødder skrællet og i tern  3 Dl. Mælk                     
3 Dl. Piskefløde
2 Spsk. Smør                                   
Salt og peber

250 Gr. Champignon                          
50 Gr. Revet ingefær        
1 Dl. Sød hvidvin
½ Dl. Soyasauce                               
½ Dl. Hvidvinseddike        
1 Dl. Vand
5 Safrantråde                                   
25 Gr. Sukker                 
Saften af 1 citron
Salt og peber

200 Gr. Smør                                   
½ Dl. Soyasauce             
1 Fed fintrevet hvidløg
10 Gr. Fintrevet ingefær                     
1 Fintsnittet skalotteløg

Dild, Nigellakorn, birkes og sesamfrø.

Tilberedning:

Fisken krydres godt med salt og peber og spækkes med laurbærblade.
Vendes i polentagryn og sættes på køl.
Før servering steges fisken på en hed pande i klaret smør eller olie, ca. 1 min. på hver side.

Persillerødderne sættes over i en gryde, dækkes med mælk og fløde og koges til det hele er mørt.
Tages op af væsken og blendes med smør til en glat puré i en foodprocessor.
Der kan spædes med væsken til passende konsistens.
Smages til med salt og peber og varmes op inden servering.

Champignonerne ristes godt nøddebrune på panden indtil de rister i egen ”lage”, og kommes i en gryde med de øvrige ingredienser og koges forsigtigt op, simrer i ca. 10 – 12 min. under låg, og smages til med salt og peber og tages fra varmen.

Smørret kommes i en gryde og bringes i kog.
Lige inden det begynder at brune, fjernes det fra varmen og sættes køligt.
Sigt herefter smørret, og pas på ikke at få den brændte valle med.
Tilsæt soja, hvidløg, ingefær og finthakket skalotteløg.

Anretning:

Soyasmørret lægges midt på tallerkenen, og den ristede torskefilet der er drysset med nigellakorn, birkes og og sesamfrø lægges midt på tallerkenen i soyasmørret.
Der lægges lidt varmt persillerodspuré på begge ender af torskestykket og toppes herpå med syltede svampe.
Herpå pyntes med dildkviste.

Velbekomme.
 

Ingen kommentarer: