(Denne
ret er komponeret af Brødrene Kock, Pakkerivej 2, Havnen, 8000 Aarhus C.)
5 Personer.
5 Stykker
torskefilet à 100 Gr.
Laurbærblade
salt og peber
1 Spsk. Polentagryn
Smør
3 Stk. Persillerødder
skrællet og i tern 3 Dl. Mælk
3
Dl. Piskefløde
2 Spsk. Smør
Salt og peber
250 Gr. Champignon
50 Gr. Revet ingefær
1 Dl. Sød hvidvin
½ Dl. Soyasauce
½ Dl. Hvidvinseddike
1 Dl. Vand
5 Safrantråde
25 Gr. Sukker
Saften af 1 citron
Salt og peber
200 Gr. Smør
½ Dl.
Soyasauce
1 Fed fintrevet
hvidløg
10 Gr. Fintrevet
ingefær
1 Fintsnittet skalotteløg
Dild, Nigellakorn,
birkes og sesamfrø.
Tilberedning:
Fisken krydres godt
med salt og peber og spækkes med laurbærblade.
Vendes i
polentagryn og sættes på køl.
Før servering
steges fisken på en hed pande i klaret smør eller olie, ca. 1 min. på hver
side.
Persillerødderne
sættes over i en gryde, dækkes med mælk og fløde og koges til det hele er mørt.
Tages op af væsken
og blendes med smør til en glat puré i en foodprocessor.
Der kan spædes med
væsken til passende konsistens.
Smages til med salt
og peber og varmes op inden servering.
Champignonerne
ristes godt nøddebrune på panden indtil de rister i egen ”lage”, og kommes i en
gryde med de øvrige ingredienser og koges forsigtigt op, simrer i ca. 10 – 12
min. under låg, og smages til med salt og peber og tages fra varmen.
Smørret kommes i en
gryde og bringes i kog.
Lige inden det
begynder at brune, fjernes det fra varmen og sættes køligt.
Sigt herefter
smørret, og pas på ikke at få den brændte valle med.
Tilsæt soja,
hvidløg, ingefær og finthakket skalotteløg.
Anretning:
Soyasmørret lægges
midt på tallerkenen, og den ristede torskefilet der er drysset med nigellakorn,
birkes og og sesamfrø lægges midt på tallerkenen i soyasmørret.
Der lægges lidt
varmt persillerodspuré på begge ender af torskestykket og toppes herpå med
syltede svampe.
Herpå pyntes med
dildkviste.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar