2/16/2014

Boeuf á la Mode uden marinering.




5 Personer.

1 Kg. Oksetyksteg                             
Salt, peber                                       
Allehånde
3,5 Dl. Rødvin                                  
Hel peber                                        
Laurbærblad
Skiver af løg                                    
Skiver af gulerod                              
Persille

Oksebouillon                                    
Tomatpuré                                       
Bouquet garni

Perleløg                                           
Gulerod                                         

Bagekartofler                                   
Mælk                                              
Smør
Salt, peber

Tilberedning denne aften:

Tykstegen indgnides med salt, peber og allehånde og braiseres i 40 min. i 3,5 dl. Rødvin med hel peber, laurbærblade, skiver af løg, gulerødder og persille.

Efter braiseringen tages kødet op, aftørres, brunes sammen med gulerødderne og løgene fra marinaden, og kommes derefter i braiseringsgryden sammen med den nedkogte marinade, oksebouillon, tomatpuré og en bouquet garni.

Kødet braiseres til kerne 72° i ovnen, tages op, skyen jævnes, passeres, skummes for fedt, smages til med salt og peber og kommes over kødet sammen med små brunede løg og gulerødder, formede som oliven, og retten braiseres i 10 min.

Anretning:

Kødet skæres i ”braiseringsskiver” og pyntes med de brunede løg og gulerødder.
Serveres med god luftig kartoffelmos og hakket persille.

Velbekomme.

Ingen kommentarer: