5 Personer.
1 Kg. Oksetyksteg
Salt, peber
Allehånde
3,5 Dl. Rødvin
Hel peber
Laurbærblad
Skiver af løg
Skiver af
gulerod
Persille
Oksebouillon
Tomatpuré
Bouquet
garni
Perleløg
Gulerod
Bagekartofler
Mælk
Smør
Salt, peber
Tilberedning denne
aften:
Tykstegen indgnides
med salt, peber og allehånde og braiseres i 40 min. i 3,5 dl. Rødvin med hel
peber, laurbærblade, skiver af løg, gulerødder og persille.
Efter braiseringen tages kødet op, aftørres, brunes
sammen med gulerødderne og løgene fra marinaden, og kommes derefter i
braiseringsgryden sammen med den nedkogte marinade, oksebouillon, tomatpuré og en
bouquet garni.
Kødet braiseres til kerne 72° i ovnen, tages op, skyen
jævnes, passeres, skummes for fedt, smages til med salt og peber og kommes over
kødet sammen med små brunede løg og gulerødder, formede som oliven, og retten
braiseres i 10 min.
Anretning:
Kødet skæres i ”braiseringsskiver” og pyntes med de
brunede løg og gulerødder.
Serveres med god luftig kartoffelmos og hakket
persille.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar