(Denne
dessert er delvist komponeret af Mette Blomsterberg)
6 Personer.
6 Ringe af
Plakatpap i en diameter på 5 cm. og en højde på 5 cm.
50 Gr. Smør
50 Gr.
Rørsukker
1 Æg
125 Gr. Marcipan
25 Gr. Speltmel
1 Tsk. Kanel
1 Tsk.
vanillesukker
350 Gr. Æbler
1 Spsk.
Citronsaft
½
Dl. Æblejuice
2 Tsk.
Vanillesukker
3
Blade husblas
1
Dl. Piskefløde
1½ Dl. Æblejuice
2 Blade husblas
50 Gr. Sukker
Tilberedning:
Pisk smør og sukker
godt sammen.
Tilsæt 1 æg, og
pisk til en luftig masse.
Riv marcipanen på
den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med æggemassen.
Tilsæt speltmel,
vanillesukker og kanel, og rør det godt sammen til en ensartet masse.
Smør dejen ud på
bagepapir i en højde af ½ Cm. tykkelse, så der kan udstikkes 6 stk.
kanelmazarinbunde, og bag bunden midt i ovnen ved 180° i ca. 20 – 25 min.
Lad kagebunden
afkøle og udstik de 6 stk. bunde med plakatpapringene.
Lad bundene blive i
kageringene!
Vask og skræl
æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern.
Kom æbleternene i
en gryde sammen med citronsaft, æblejuice og vanillesukker.
Lad det koge ved
middelvarme i ca. 15 min.
Mos grøden igennem
en sigte, så det bliver en fin puré.
Læg husblassen i
koldt vand i ca. 5 min.
Kom æblepuréen i
gryden igen, og varm den i et par minutter.
Vrid den udblødte
husblas fri for vand, og smelt den sammen med puréen.
Lad puréen køle
helt af.
Pisk fløden til en
let skum, og bland den sammen med æblepuréen, hvorefter æblemoussen kommes i en
sprøjtepose, og fordel den oven på kanelmazarinbundene i plakatpapringene
indtil 3 millimeter fra toppen af papringene.
Stil kagerne i
fryseren, indtil du har lavet æblegeléen.
Varm æblejuicen op
i en gryde.
Læg husblassen i
koldt vand i ca. 5 min.
Vrid den udblødte
husblas fri for vand, og smelt den sammen med æblejuicen, og lad æblejuicen
køle næsten helt af.
Tag kagerne ud af
fryseren, og fordel den kolde æblejuice oven på moussen.
Stil kagerne i køleskabet,
så æblejuicen kan størkne til gelé.(Brug evt. fryseren i kort tid!)
Smelt sukkeret på
en pande til karamel, og lav karamelslør på bagepapir.
Anretning:
Tag
plakatpapringene af kagerne, og stil dem på tallerkenerne.
Sæt et karamelslør
i hver kage, og servér.
Der kan tallerken
pyntes efter ønske, men denne aften fokuseres på kagekvalitet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar