2/16/2014

Kanelmazarin med æblemousse og karamelslør.





(Denne dessert er delvist komponeret af Mette Blomsterberg)

6 Personer.

6 Ringe af Plakatpap i en diameter på 5 cm. og en højde på 5 cm.
50 Gr. Smør                                     
50 Gr. Rørsukker                              
1 Æg
125 Gr. Marcipan                              
25 Gr. Speltmel                                
1 Tsk. Kanel
1 Tsk. vanillesukker

350 Gr. Æbler                                   
1 Spsk. Citronsaft                             
½ Dl. Æblejuice
2 Tsk. Vanillesukker                           
3 Blade husblas                                 
1 Dl. Piskefløde

1½ Dl. Æblejuice                               
2 Blade husblas

50 Gr. Sukker                                

Tilberedning:

Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt 1 æg, og pisk til en luftig masse.
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med æggemassen.
Tilsæt speltmel, vanillesukker og kanel, og rør det godt sammen til en ensartet masse.
Smør dejen ud på bagepapir i en højde af ½ Cm. tykkelse, så der kan udstikkes 6 stk. kanelmazarinbunde, og bag bunden midt i ovnen ved 180° i ca. 20 – 25 min.
Lad kagebunden afkøle og udstik de 6 stk. bunde med plakatpapringene.
Lad bundene blive i kageringene!

Vask og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern.
Kom æbleternene i en gryde sammen med citronsaft, æblejuice og vanillesukker.
Lad det koge ved middelvarme i ca. 15 min.
Mos grøden igennem en sigte, så det bliver en fin puré.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.

Kom æblepuréen i gryden igen, og varm den i et par minutter.
Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med puréen.
Lad puréen køle helt af.
Pisk fløden til en let skum, og bland den sammen med æblepuréen, hvorefter æblemoussen kommes i en sprøjtepose, og fordel den oven på kanelmazarinbundene i plakatpapringene indtil 3 millimeter fra toppen af papringene.
Stil kagerne i fryseren, indtil du har lavet æblegeléen.

Varm æblejuicen op i en gryde.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med æblejuicen, og lad æblejuicen køle næsten helt af.
Tag kagerne ud af fryseren, og fordel den kolde æblejuice oven på moussen.
Stil kagerne i køleskabet, så æblejuicen kan størkne til gelé.(Brug evt. fryseren i kort tid!)

Smelt sukkeret på en pande til karamel, og lav karamelslør på bagepapir.

Anretning:

Tag plakatpapringene af kagerne, og stil dem på tallerkenerne.
Sæt et karamelslør i hver kage, og servér.

Der kan tallerken pyntes efter ønske, men denne aften fokuseres på kagekvalitet.

Ingen kommentarer: