11/10/2013

Spæde sommergrøntsager med pocheret æg og Estragon




6 Personer.

750 Gr. Blandet sommergrønt             
100 Gr. Smør                                   
1 Dl. Vand

1/2 Spsk. Salt                                  
Lidt estragon


6 Æg                                               
2 Spsk. Eddike                                  
1 Spsk. Salt

750 Gr. Blandet sommergrønt er i dette tilfælde:

Hvide asparges                               
Gulerødder med top                           
Mange Tout
Porrer                                           
Forårsløg                                         
Radiser
Blomkål                                           
Spæd spinat                                     
Grønne asparges

Klargør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.
Små, nye gulerødder behøver ikke blive skrællet, men skal blot skrubbes med en skuresvamp.

Bring smør, vand og salt i kog og damp grøntsagerne heri til de er ”al dente”.

Hak estragonen groft.

Når grøntsagerne er klar vendes estragonen i grøntsagerne.


Pocherede æg:

Bring en gryde med vand, eddike og salt i kog.

Slå æggene ud i det kogende vand og pocher dem i 2 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af. Det er vigtigt, at æggene ikke koger mere end 2 minutter, da den flydende blomme agerer sauce.


Anretning:

Anret de varme al dente grøntsager på en tallerken, og læg det lune pocherede æg ovenpå grøntsagerne, og drys med lidt estragon.

Ingen kommentarer: