750 Gr. Soigneret Langefilet
12 Stilke salturt
4
Dl. Rapsolie
4 Pasteuriserede æggeblommer
Salt
Citronsaft
2 Blendede skiver rødbede
Røgesmuld
6
Duske dild
Lidt karse
4
Stilke purløg
½ Pk. Gær
½
L. Vand
¾
Dl. A 38
Lidt salt og sukker
Ca.
1 Kg. Mel
Olie
Græskarkerner
Solsikkekerner
Tilberedning:
Soigner Langefileten og skær den ud i 6 pæne stykker.
Drys med salt og stil koldt i 15 min.
Klargør til rygning (Varm pande, rygesmuld, filet
mellem 2 stænklåg, vådt stykke over).
Røg filetstykkerne i ca. 10 min. alt efter hvor god
røgudviklingen er.
Placér de røgede filetstykker i køleskab med film over.
Rør de pasteuriserede æggeblommer seje med salt.
Smag til med citronsaft og tilsæt koldpresset rapsolie
lidt af gangen til passende konsistens. (Hvis konsistens bliver for tyk, så
spæd med varmt vand)
De 2 meget godt blendede rødbedeskiver tilsættes
mayonnaisen, og der tilsmages med salt og peber.
Salturten blancheres i letsaltet vand til al dente
konsistens, nedkøles straks i isvand, og sættes til side.
Opløs gæren i det kolde vand, tilsæt A 38, salt og
sukker.
Ælt melet i efterhånden – til dejen slipper.
Stil koldt i 60 min.
Formes til brød og hæver i 30 min.
Pensles og drysses med græskar- og solsikkekerner, som
er blandet med lidt mel.
Bages ved 160° C. i 30 – 40 min. alt efter ovnens
effektivitet.
Dild, karse og purløg skylles, og klargøres i passende
stykker.
Lun den røgede Langefilet i ovnen ved 160° i 5 – 8 min.
Anretning:
Læg den letrøgede Langefilet i kanten af lidt
rødbedemayonnaise.
Læg 2 stilke salturt på mayonnaise, og pynt fisken af
med de klargjorte krydderurter.
Servér dejligt lunt hjemmelavet brød á part.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar