9/22/2013

Letrøget Langefilet med salturt, rødbedemayonnaise og godt brød




6 Personer forret.

750 Gr. Soigneret Langefilet                
12 Stilke salturt                               
4 Dl. Rapsolie
4 Pasteuriserede æggeblommer           
Salt                                               
Citronsaft
2 Blendede skiver rødbede                  
Røgesmuld                                       
6 Duske dild
Lidt karse                                        
4 Stilke purløg

½ Pk. Gær                                      
½ L. Vand                                       
¾ Dl. A 38
Lidt salt og sukker                            
Ca. 1 Kg. Mel                                   
Olie
Græskarkerner                                 
Solsikkekerner                                

Tilberedning:

Soigner Langefileten og skær den ud i 6 pæne stykker.
Drys med salt og stil koldt i 15 min.
Klargør til rygning (Varm pande, rygesmuld, filet mellem 2 stænklåg, vådt stykke over).
Røg filetstykkerne i ca. 10 min. alt efter hvor god røgudviklingen er.
Placér de røgede filetstykker i køleskab med film over.

Rør de pasteuriserede æggeblommer seje med salt.
Smag til med citronsaft og tilsæt koldpresset rapsolie lidt af gangen til passende konsistens. (Hvis konsistens bliver for tyk, så spæd med varmt vand)
De 2 meget godt blendede rødbedeskiver tilsættes mayonnaisen, og der tilsmages med salt og peber.


Salturten blancheres i letsaltet vand til al dente konsistens, nedkøles straks i isvand, og sættes til side.

Opløs gæren i det kolde vand, tilsæt A 38, salt og sukker.
Ælt melet i efterhånden – til dejen slipper.
Stil koldt i 60 min.
Formes til brød og hæver i 30 min.
Pensles og drysses med græskar- og solsikkekerner, som er blandet med lidt mel.
Bages ved 160° C. i 30 – 40 min. alt efter ovnens effektivitet.

Dild, karse og purløg skylles, og klargøres i passende stykker.

Lun den røgede Langefilet i ovnen ved 160° i 5 – 8 min.

Anretning:

Læg den letrøgede Langefilet i kanten af lidt rødbedemayonnaise.
Læg 2 stilke salturt på mayonnaise, og pynt fisken af med de klargjorte krydderurter.

Servér dejligt lunt hjemmelavet brød á part.

Ingen kommentarer: