5 Personer.
1
Bdt. Kruspersille
2
Håndfulde hø
Salt og peber
3 kviste timian
4 Rødbeder
1
Bdt. Rucola
1
Krølsalat
2 æbler, gerne lidt syrlige
Citronsaft
50
g valnødder
80 Gr. Roquefort i mindre stykker
Dressing:
2 Spsk. Æbleeddike
4
Spsk. Valnøddeolie
2
Spsk. Olivenolie
Salt og peber
500
Gr. Rødløg
Rød
Balsamico
Salt
og peber
Creme
Fraiche 38%
Smør
Lidt
purløg
Tilberedning:
Udben lammekøllen og fyld den med
godt skyllet kruspersille, luk lammekøllen og gnid lammekøllen med salt og
peber og brun i en smule olie på en pande.
Overhæld høet med hedt vand i en balje, afdryp, og læg høet i bunden af et ovnfast fad.
Læg køllen i høet, krydr med mere salt, læg timian ved, og dæk med resten af det fugtige hø.
Sæt fadet i den 140 - 150 °C. varme ovn og steg til kernetemperatur 58 °C.
Overhæld høet med hedt vand i en balje, afdryp, og læg høet i bunden af et ovnfast fad.
Læg køllen i høet, krydr med mere salt, læg timian ved, og dæk med resten af det fugtige hø.
Sæt fadet i den 140 - 150 °C. varme ovn og steg til kernetemperatur 58 °C.
Rødbederne lægges i et fad og bages ved 180 °C i en
forvarmet ovn, til de er møre, det tager ca. 25-30 minutter.
Afkøl rødbederne, skræl dem og skær dem i tern.
Rist valnødderne i ovnen i en tør bradepande eller på
en bageplade ved samme temperatur i 5-7 minutter, til de er gyldenbrune.
Skyl krølsalaten og rucola og fjern de længste stilke.
Fjern kernehusene i æblerne og skær æblerne i tynde
både.
Dyp bådene i lidt citronsaft for at undgå, at de
bliver brune.
Arranger salaten, hæld
rødbedeterningerne og æblebådene over og drys med valnødder samt roquefort.
Bland eddike, olie, salt og peber sammen til dressing.
Hæld dressingen over salaten lige før servering.
Pil
rødløgene og skær dem i skiver.
Rist
de skivede rødløg i smør til konsistens som ”bløde løg”!
Tilsmag
med salt, peber og rød Balsamico, og nedkøl straks.
Når
løgene er helt afkølede blandes de med Creme Fraiche 38 %, så cremen kan
serveres som en cremesauce.
Anretning:
Læg
nogle pæne skiver lammekølle på tallerkenen, og læg lidt rødløgscreme bagved
skiverne.
Pynt rødløgscremen med lidt purløg.
Servér novembersalaten á part, men prøv og servér
præsentationstallerkenen med en pænt anrettet portion salat sammen med de
øvrige ting.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar