11/18/2013

Lam i hø med Novembersalat og Rødløgscreme.




5 Personer.

1 Lammekølle                                   
1 Bdt. Kruspersille                             
2 Håndfulde hø
Salt og peber                                   
3 kviste timian

4 Rødbeder                                      
1 Bdt. Rucola                                    
1 Krølsalat
2 æbler, gerne lidt syrlige                   
Citronsaft                                        
50 g valnødder
80 Gr. Roquefort i mindre stykker

Dressing:

2 Spsk. Æbleeddike                          
4 Spsk. Valnøddeolie                          
2 Spsk. Olivenolie
Salt og peber

500 Gr. Rødløg                                 
Rød Balsamico                                  
Salt og peber
Creme Fraiche 38%                           
Smør                                             
Lidt purløg

Tilberedning:

Udben lammekøllen og fyld den med godt skyllet kruspersille, luk lammekøllen og gnid lammekøllen med salt og peber og brun i en smule olie på en pande.
Overhæld høet med hedt vand i en balje, afdryp, og læg høet i bunden af et ovnfast fad.
Læg køllen i høet, krydr med mere salt, læg timian ved, og dæk med resten af det fugtige hø.
Sæt fadet i den 140 - 150 °C. varme ovn og steg til kernetemperatur 58 °C.

Rødbederne lægges i et fad og bages ved 180 °C i en forvarmet ovn, til de er møre, det tager ca. 25-30 minutter.
Afkøl rødbederne, skræl dem og skær dem i tern.
Rist valnødderne i ovnen i en tør bradepande eller på en bageplade ved samme temperatur i 5-7 minutter, til de er gyldenbrune.
Skyl krølsalaten og rucola og fjern de længste stilke.
Fjern kernehusene i æblerne og skær æblerne i tynde både.
Dyp bådene i lidt citronsaft for at undgå, at de bliver brune.
Arranger salaten, hæld rødbedeterningerne og æblebå­dene over og drys med valnødder samt roquefort.
Bland eddike, olie, salt og peber sammen til dressing.
Hæld dressingen over salaten lige før servering.

Pil rødløgene og skær dem i skiver.
Rist de skivede rødløg i smør til konsistens som ”bløde løg”!
Tilsmag med salt, peber og rød Balsamico, og nedkøl straks.
Når løgene er helt afkølede blandes de med Creme Fraiche 38 %, så cremen kan serveres som en cremesauce.

Anretning:

Læg nogle pæne skiver lammekølle på tallerkenen, og læg lidt rødløgscreme bagved skiverne.
Pynt rødløgscremen med lidt purløg.
Servér novembersalaten á part, men prøv og servér præsentationstallerkenen med en pænt anrettet portion salat sammen med de øvrige ting.

Velbekomme.

Ingen kommentarer: