11/18/2013

Kartoffelblinis i 3 forklædninger.




5 Personer.

Ca. 3/4 Kg. kartofler                                           
1 Løg                             
1 Æg
2 Spsk. Boghvedemel                                         
Salt og peber                  
Olie til stegning
Blinis eller spejlægspande

1 Bdt. Basilikum                                                 
50 Gr. Valnødder             
1/2-1 fed hvidløg
300 Gr. Frisk gedeost                                         
Salt og peber
ca. 50 Gr. Parmesanost til at rive

15 små stykker røget laks                                    
Hakket rødløg                 
Frisk dildkvist
Creme Fraiche 38%

Skawbo Finest rejer                                           
Hvidløgsmayo                  
Rogn
Rød peberfrugt julienne                                       
Bredbladet persille

Hjemmeblendet hvidløgsmayo(Giver ca. 2 Dl.):

1 Pasteuriseret æggeblomme                                
1 Tsk. Citronsaft              
1 Knivspids salt
1Tsk. Hvid Balsamico                                           
1 Knivspids peber            
1½ Dl. Olie
½ Tsk. Grovkornet sennep


Tilberedning

Kartoffelblinis:
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af råkostjernet.
Riv løget fint, og bland med de revne kartofler, boghvedemel, æg og krydderier.
Sæt små pandekager af på en varm pande med olie, og steg, til de er gyldne og sprøde.
De kan godt holdes varme i ovnen, men helst ikke alt for længe, og de må ikke ligge i lag, for så bliver de bløde.

Basilikum, nødder og hvidløg hakkes fint og blandes med det meste af osten.
Smages til med salt og peber og noget af den revne parmesanost.
Denne lysegrønne masse anrettes på de lune pandekager.
Pyntes med et blad basilikum og en flage parmesan.

Et lille stykke røget laks lægges på den lune kartoffelblinis.
Der pyntes med rødløg i tern, lidt Creme Fraiche 38% og Dildkvist.

Læg store flotte Skawbo finest rejer på den lune kartoffelblinis, og pynt med lidt hjemmeblendet hvidløgsmayo, rød peberfrugt, rogn og persille.

Hjemmeblendet hvidløgsmayo:

Bland alle ingredienser i en blender, eller lille foodprocessor.
Brug kun ca. 2 – 3 Spsk. Af olien(lidt under ½ Dl.)
Blend det sammen i ½ minuts tid, måske lidt længere.
Tilsæt resten af olien i en tynd stråle imens der blendes.
Begynder blandingen at blive ujævn, så blend lidt uden at tilsætte olie, indtil massen er jævn igen.
Jo mere olie der kommes i, jo tykkere bliver mayonnaisen, og hvis den bliver for tyk, kan tilsættes lidt lunt kogt vand.


Anretning:

Servér de 3 forskellige lune kartoffelblinis på en lun tallerken.


Velbekomme.

Ingen kommentarer: