5 Personer.
1
Løg
1 Æg
2 Spsk. Boghvedemel
2 Spsk. Boghvedemel
Salt
og peber
Olie til stegning
Blinis eller spejlægspande
1 Bdt. Basilikum
50
Gr. Valnødder
1/2-1 fed hvidløg
300 Gr. Frisk gedeost
300 Gr. Frisk gedeost
Salt
og peber
ca. 50 Gr. Parmesanost til at rive
15 små stykker røget laks
Hakket rødløg
Frisk dildkvist
Creme Fraiche 38%
Skawbo Finest rejer
Hvidløgsmayo
Rogn
Rød peberfrugt julienne
Bredbladet persille
Hjemmeblendet hvidløgsmayo(Giver ca. 2 Dl.):
1 Pasteuriseret æggeblomme
1 Tsk. Citronsaft
1 Knivspids salt
1Tsk. Hvid Balsamico
1
Knivspids peber
1½ Dl. Olie
½ Tsk. Grovkornet sennep
Tilberedning
Kartoffelblinis:
Skræl kartoflerne, og riv dem på den
grove side af råkostjernet.
Riv løget fint, og bland med de revne kartofler, boghvedemel, æg og krydderier.
Sæt små pandekager af på en varm pande med olie, og steg, til de er gyldne og sprøde.
De kan godt holdes varme i ovnen, men helst ikke alt for længe, og de må ikke ligge i lag, for så bliver de bløde.
Riv løget fint, og bland med de revne kartofler, boghvedemel, æg og krydderier.
Sæt små pandekager af på en varm pande med olie, og steg, til de er gyldne og sprøde.
De kan godt holdes varme i ovnen, men helst ikke alt for længe, og de må ikke ligge i lag, for så bliver de bløde.
Basilikum, nødder og hvidløg hakkes fint og blandes
med det meste af osten.
Smages til med salt og peber og noget af den revne parmesanost.
Denne lysegrønne masse anrettes på de lune pandekager.
Pyntes med et blad basilikum og en flage parmesan.
Smages til med salt og peber og noget af den revne parmesanost.
Denne lysegrønne masse anrettes på de lune pandekager.
Pyntes med et blad basilikum og en flage parmesan.
Et lille stykke røget laks lægges på den lune
kartoffelblinis.
Der pyntes med rødløg i tern, lidt Creme Fraiche 38% og
Dildkvist.
Læg store flotte Skawbo finest rejer på den lune
kartoffelblinis, og pynt med lidt hjemmeblendet hvidløgsmayo, rød peberfrugt,
rogn og persille.
Hjemmeblendet hvidløgsmayo:
Bland alle ingredienser i en blender, eller lille
foodprocessor.
Brug kun ca. 2 – 3 Spsk. Af olien(lidt under ½ Dl.)
Blend det sammen i ½ minuts tid, måske lidt længere.
Tilsæt resten af olien i en tynd stråle imens der
blendes.
Begynder blandingen at blive ujævn, så blend lidt uden
at tilsætte olie, indtil massen er jævn igen.
Jo mere olie der kommes i, jo tykkere bliver
mayonnaisen, og hvis den bliver for tyk, kan tilsættes lidt lunt kogt vand.
Anretning:
Servér de 3 forskellige lune kartoffelblinis på en lun
tallerken.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar