9/22/2013

Risotto med Svampe og spæd spinat




6 Personer.

1 Løg                                             
2 Fed hvidløg                                    
1 Spsk. Smør
250 Gr. Svampe                               
1 Spsk. Olivenolie                              
300 Gr. Risottoris
2 Dl. Hvidvin                                     
1 L. Kalvebouillon                             
50 Gr. Parmesan
1oo Gr. Babyspinat                            
1 Spsk. Olivenolie                              
3 Kviste persille
Salt og peber

Tilberedning:

Hak løg og hvidløg.
Rens svampe og skær dem i passende stykker.
Varm olie og smør i en sauterpande og svits løg og halvdelen af svampene heri.
Tilsæt ris og rist til de er gyldne.
Hæld hvidvin på og lad det fordampe.
Spæd gradvist med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 min. indtil de er møre, og bouillonen er kogt ind.
(Dette er det kritiske punkt, for hvis risene får 2 minutter for meget, så bliver det en klæg masse, så tag risene af varmen lige inden den lille bitte kerne af risene er helt blød, og risene er våde, blanke og kan skilles ad !!!)
Skyl spinaten og tør den i et stykke.
Gem 12 spinatblade.
Vend resten af spinaten og den friskrevne parmesanost i risottoen, og lad spinaten falde sammen.
Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer: