9/22/2013

Letsprængt Andebryst i kål med Jordskok, kartoffel og rygeost




6 Personer.

3 Andebryster                                  
½ Savoykål                                      
Frisk timian
½ L. Vand                                        
10 Gr. Salt

300 Gr. Jordskokker                          
1 Bananskalotteløg                          
¼ L. Fløde
Lidt smør                                         
Salt og peber                                   
½ Citron

3 Store Bagekartofler                        
125 Gr. Smør                                   
2½ Dl. Fløde
1 Dl. Æggeblommer                           
50 Gr. Rygeost                                 
Salt og peber
Rasp og lidt smør

½ Spidskål                                      
Lidt kruspersille                                 
Lidt dild
Lidt karse

Tilberedning:

Kog saltlagen op, og stil til side.
Soignér andebrysterne, og bibehold kun et lille lag fedt midt på rygfileten.
Læg andebrysterne ned i den varme saltlage, og lad trække uden varme i 20 minutter.
Tag andebrysterne op af lagen, og pak dem ind i blancheret savoykål, der er drysset med lidt peber og frisk timian – Savoykålen skal pakkes stramt om andebrystet, brug evt. lidt snor.
Andebrystet varmes i ovn ved 220° C. indtil kernetemperatur 60° C., og trækker 5 min. inden udskæring og servering.


Jordskokkerne skrælles og bananskalotteløget pilles; begge dele skæres i tern.

Sautér grøntsagerne i smør ved svag varme – uden at de tager farve.
Kog dem møre i fløde og blend dem rigtigt godt.
Smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.

Kartoflerne skrælles og koges møre uden salt, og presses igennem en sigte.
Fløde og smør varmes op og piskes i kartoflerne, og smages til med salt og peber.
Æggeblommerne vendes i, og massen kommes i smurte Daioleforme med et stykke rygeost.
Pensl med smeltet smør og drys med rasp.
Kartoffelgratinen bages i ovnen ved 220° C. i ca. 12 minutter.

Spidskålen skylles og groft strimles, og dyppes i letsaltet kogen vand til al dente ”sprød” karakter.

Anretning:

Læg jordskokkepuréen midt på tallerkenen, og læg lidt ”sprød” spidskål i puréen nederst mod gæsten.
Læg 3 skiver andebryst op af spidskålen, og pynt med hakket persille, dild og karse.
Kartoffelgratinen stilles Kl. 2, og det hele serveres rygende varmt.

Ingen kommentarer: