3/29/2013

Lam i Dild




5 Personer.

750 Gr. Lammehals, bov eller kølle       
3/4 L. Vand                                      
10 Peberkorn
3 Laurbærblade                                 
5 Fed Hvidløg                                   
1 Løg
De grove stilke af dilden                    
 2 Spsk. Æbleeddike                           
1 Tsk. Salt

Sauce:
20 Gram smør                                  
2 Spsk. Hvedemel                             
5 Dl. Suppe
2 Dl. Piskefløde                                 
1 Stort bundt dild

Tilberedning:

Lammekødet udskæres i skestykker, og sættes over i en gryde med vand.
Skær løget over et par gange, hvidløgsfeddene en gang og tilsæt dem sammen med resten af krydderierne.
Kog under låg i ca. 30 – 40 minutter, til kødet er mørt.
Si suppen og stil kødet til side.
Smelt smørret og rør melet i.
Rør det glat, spæd med den sigtede suppe og lad det koge godt igennem.
Pisk fløden i, og lad koge godt igennem, og smag til med salt og peber.
Kom kødet tilbage i saucen, og varm godt igennem.

Anretning:

Rør den hakkede dild i retten lige inden servering.

Ingen kommentarer: