5 Personer.
5 Gulerødder
300 Gr.
Græskar uden skal
Olie
1 Dl. Hvidvin
6 Dl.
Hønsebouillon
50
Gr. Smør
1 Spsk. Hakket
syltet ingefær
1 Fed revet
hvidløg
25 Gode
rejer
Salt og peber
Creme fraiche
Purløg
Ristet
rugbrød
Tilberedning:
Skræl gulerødderne
og riv dem på rivejernets grove side.
Riv ligeledes
græskarret.
Varm lidt olie op i
en gryde og sautér grøntsagerne ca. 10 minutter, til de er blevet bløde men
ikke har taget farve.
Tilsæt hvidvin og
lad den koge næsten væk.
Hæld hønsebouillon
på og lad suppen simre i 10 minutter.
Blend suppen med
smør og smag til med syltet ingefær, revet hvidløg, salt og peber.
Læg rejerne i en
sigte, og sænk sigten med rejerne ned i letsaltet vand i 5 sekunder lige inden
servering.
Anretning:
Hæld rygende varm
suppe i en dyb tallerken.
Læg en skefuld
creme fraiche midt i suppen, læg de lune rejer heri og drys med purløg.
Servér med et
stykke ristet rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar