3/29/2013

Græskar- og gulerodssuppe med rejer, creme fraiche, purløg og rugbrød




5 Personer.

5 Gulerødder                                    
300 Gr. Græskar uden skal                 
Olie
1 Dl. Hvidvin                                     
6 Dl. Hønsebouillon                            
50 Gr. Smør
1 Spsk. Hakket syltet ingefær              
1 Fed revet hvidløg                            
25 Gode rejer
Salt og peber

Creme fraiche                                  
Purløg                                             
Ristet rugbrød

Tilberedning:

Skræl gulerødderne og riv dem på rivejernets grove side.
Riv ligeledes græskarret.

Varm lidt olie op i en gryde og sautér grøntsagerne ca. 10 minutter, til de er blevet bløde men ikke har taget farve.

Tilsæt hvidvin og lad den koge næsten væk.
Hæld hønsebouillon på og lad suppen simre i 10 minutter.
Blend suppen med smør og smag til med syltet ingefær, revet hvidløg, salt og peber.

Læg rejerne i en sigte, og sænk sigten med rejerne ned i letsaltet vand i 5 sekunder lige inden servering.

Anretning:

Hæld rygende varm suppe i en dyb tallerken.
Læg en skefuld creme fraiche midt i suppen, læg de lune rejer heri og drys med purløg.
Servér med et stykke ristet rugbrød.

Ingen kommentarer: