3/29/2013

Blomsterbergs hjemmelavede vanilleparfait med melon chop




5 Personer.
½ Vanillestang                                  
60 Gr. Sukker                                 
 3 Dl. Piskefløde
½ Dl. Pasteuriserede æggeblommer   
 5 Daioleforme

½ Dl. Vand                                      
100 Gr. Sukker                                
 ½ Vanillestang
375 Gr. Blandet melon                       
100 Gr. Jordbær                              
 Citronmelisse

Tilberedning:
Flæk vanillestangen på den lange led og skrab vanillekornene ud med en lille kniv.
Mas kornene med en palet sammen med en lille smule af sukkeret, så kornene skilles ad.
Pisk ”vanillesukker”, æggeblommer og det resterende sukker til æggesnaps med en håndmikser.
Pisk fløden let og vend fløde og æggesnaps sammen.
Fyld vanilleparfaitcremen i forme og frys i minimum 2½ time.

Flæk vanillestangen på den lange led og skrab vanillekornene ud med en lille kniv.
Mas kornene med en palet sammen med en lille smule af sukkeret, så kornene skilles ad.
Kog ”vanillesukker”, vand og det resterende sukker kort op og nedkøl helt.

Vend de fint ensartede skårne melon- og jordbærtern i vanillesirup, lige inden de fordeles som ”toppings” på den frosne vanilleparfait.

Anretning:
Slå vanilleparfaiten ud på tallerkenen, og top op med de ”syltede” melon- og jordbærtern.
Pynt med citronmelisse.

Ingen kommentarer: