5 Personer.
½ Nakkefilet
Kødsnor
2 Dl.
Mørk sirup
1 Dl. Ahornsirup
1 Dl. God soja
10 Valnødder
Lidt kalvebouillon
Salt og peber
Koldt smør
100 Gr. Bacon i tern
200
Gr. Selleri
I tern
1 Dl.
Hvidvin
2 Æbler I tern
200 Gr. Blå og
Grønne druer
2 Stilke
Blegselleri
1
Æble
1 Skalotteløg
Olie
5
Valnødder
Citronsaft
Sukker
4 Bagekartofler
Olie
Salt
og peber
4 Bagekartofler
Fillodej
Smør
5 Valnødder
1 Æggeblomme
1 Æggehvide
Muskatnød
Salt og
peber
Tilberedning:
Nakkefileten
flækkes på langs, og snøres meget stramt med kødsnor, så den ligner en tyk
mørbrad.
Den mørke sirup,
Ahornsiruppen og sojaen blandes og tilsættes de finthakkede valnødder.
Den snørede
nakkefilet tilsættes salt og peber og marinerer i sirup soyablandingen i 1
time.
Efter marineringen
steges kødet med marinaden i ovnen ved 180° C. i ca. 50 minutter til
kernetemperatur 58° C.
Marinaden tilsættes
efter stegning lidt kalvebouillon og smages til, og lige inden servering piskes
lidt koldt smør i saucen.
Æbleflæsk:
Steg baconternene
sprøde på en tør pande.
Tilsæt selleri i
små tern og steg ved lav varme.
Tilsæt lidt hvidvin.
Tilsæt små
æbletern, når selleriene er møre.
Tilsæt lidt hvidvin
og kog videre til æblerne er møre.
Spæd med hvidvin,
og smag til med salt og peber.
Varm Waldorfsalat:
Halvér druerne og
udtag stenene.
Skær blegselleri og
æblet i tynde strimler.
Skær skalotteløget
i tynde skiver.
Varm olien på en
pande, og lynsteg blegselleri og løg.
Tilsæt grofthakkede
nødder, druer og æble og fortsæt lynstegningen.
Smag til med
citronsaft, sukker og salt.
Kartoffelrösti:
Snit eller riv
bagekartoflerne i tynde strimler.
Dup dem tørre.
Varm olien på en
stor pande.
Drys
kartoffelstrimlerne ned i olien, så det danner et spindelvævstæppe.
Vend evt.
kartoffelmassen og steg på den anden side, eller tryk det ned i olien til det
er lysebrunt over det hele.
Tag det op på en
bagerist, og udskær röstien i 5 dele.
Kartoffelstrudel:
Kog kartoflerne til
mos.
Tilsæt smør,
tørristede nødder som er grofthakkede, og æggeblomme.
Smag til med
muskatnød, salt og peber.
Fold Fillodejen ud,
og 4 fillodej stykker lægges ovenpå hinanden, i en størrelse der passer til at
rulle en ”pølse” med 1/5 del af kartoffelmassen.
Pensl med æggehvide
på kanterne af fillodejen.
Læg 1/5 af
kartoffelmassen midt på fillodejen.
Fold siderne ind om
enderne af pølsen, og rul den nu sammen som en forårsrulle.
Læg den i fryseren
i ½ time, så bevarer den bedre formen efter stegning.
Steg de 5
kartoffelstrudel i olie, f.eks. på den pande, hvor der før blev stegt Rösti.
Rul dem hele tiden,
så de bliver lysebrune over det hele.
Anretning:
Anret de 5
elementer rygende varme på tallerkenen.
Montér med lidt
sauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar