2/03/2013

Laksefarserede porrerør med Rosenkålssalat og skaldyrscreme.




5 Personer.
5 Mellemstore porrer                         
500 Gr. Lakseskrab                          
 Salt og peber
2 Æg                                             
 Friskhakket purløg                           
 Lidt piskefløde
Evt. Lidt dansk vand                          
Rapsolie

300 Gr. Rosenkål                              
1 Tsk. Sennep                                  
1 Tsk. Honning
2 Spsk. God olie                                
Salt og peber                                  
 2 Appelsiner
1 Lille rødløg                                    
 1 Granatæble                                   
Persille

Hummerskaller                                 
Porrerester                                    
 ½ Hvidløg
25 Gr. Persillerod                              
25 Gr. Selleri                                   
 ½ Stjerneanis
1 Gulerod                                        
1/4 Fennikel                                     
Persillestilk   
1 Dl. Hvidvin                                   
 2 Spsk. Olivenolie                            
 Salt og Peber
1 Spsk. Tomatpuré                            
4 Dl. Fiskefond                                 
Citronsaft
1 – 2 Dl. Piskefløde

Tilberedning:
Skær roden af porren, og skær 2 stk. 8 Cm. lange stykker af porren.
Pochér disse porrestykker præcist i så lang tid, at porrerørene kan udtages enkeltvis, og at rørene stadig er faste.

Blend lakseskrabet med salt til god sejhed, tilsæt æg, purløg, piskefløde, salt og peber.
Justér evt. konsistensen med lidt dansk vand.
Sprøjt laksefarsen ind i porrerørene, og blanchér enderne i kogende vand.
Steg porrerørene med laksefarsen i rapsolie ved middel varme og afdryp på køkkenrulle.

Kog rosenkålen i 4 minutter.
Afkøl den.

Bland sennep, honning, olie, salt og peber i en skål, og vend den varme kål heri.
Skær appelsiner i fileter, snit det lille rødløg helt fint, og pil kernerne ud af granatæblet.
Vend herlighederne sammen lige inden servering.

Rist hummerskallerne i olivenolien, tilsæt grøntsager i mindre stykker og rist det hele grundigt.
Tilsæt tomatpuré, hvidvin og stjerneanis, kog ned og tilsæt fiskefond.
Skru ned for varmen, når fonden koger og lad simre i ca. 25 minutter.
Sigt fonden og kog ind til ca. det halve.
Tilsæt fløde og kog bisquén tyk.
Smag til med salt, peber, hummersmør og evt. lidt citronsaft.

Anretning:
Servér 2 laksefarserede porrerør pr. couvert.
Læg lidt rosenkålssalat bagved porrerørene og montér med lidt skaldyrscreme.

Ingen kommentarer: