1 Kg.
Hvedemel
500
Gr. Smør
500
Gr. Sukker
250
Gr. Lys sirup
5
Tsk. Potaske
100
Gr. Revet appelsin og citronskal
250
Gr. Smuttede, hakkede mandler
100 gr.
Finthakket syltet pomeransskal
1
Tsk. Hjortetaksalt
10
Tsk. Stødt kanel
6
Tsk. Stødt nellike
4
Tsk. Stødt kardemomme
Tilberedning:
Smør, sukker og sirup
koges sammen.
Potaske udrøres i ca. ½ Dl. Kogende vand og tilsættes.
Afkøles under omrøring af og til.
Når massen er
håndvarm, røres den for senere at æltes med mel og de øvrige ingredienser(Hold
lidt mel tilbage).
Dejen, der nu er blød
og smidig, rulles i ”pølser”, afkøles og rulles om flere gange med en smule
mel.
De helt afkølede og
faste ruller(gerne efter nogle dage)skæres i meget tynde skiver med en meget
skarp kniv.
Bages 5 – 6 min, ved
200° C. på bagepapir.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar