12/09/2012

Susannes bedste brunkager.




1 Kg. Hvedemel                               
 500 Gr. Smør                                  
 500 Gr. Sukker
250 Gr. Lys sirup                             
 5 Tsk. Potaske

100 Gr. Revet appelsin og citronskal                      
 250 Gr. Smuttede, hakkede mandler  
100 gr. Finthakket syltet pomeransskal                  
 1 Tsk. Hjortetaksalt
10 Tsk. Stødt kanel                                            
 6 Tsk. Stødt nellike
4 Tsk. Stødt kardemomme


Tilberedning:

Smør, sukker og sirup koges sammen.
Potaske udrøres i ca. ½ Dl. Kogende vand og tilsættes.

Afkøles under omrøring af og til.

Når massen er håndvarm, røres den for senere at æltes med mel og de øvrige ingredienser(Hold lidt mel tilbage).

Dejen, der nu er blød og smidig, rulles i ”pølser”, afkøles og rulles om flere gange med en smule mel.

De helt afkølede og faste ruller(gerne efter nogle dage)skæres i meget tynde skiver med en meget skarp kniv.

Bages 5 – 6 min, ved 200° C. på bagepapir.

Ingen kommentarer: