5 Personer.
5
Lamme- eller Svineskanke
1
Ale Nr. 17
½
Solohvidløg
5
Dl. Kalvefond
2
Skalotteløg
5
Kviste Timian
2
Laurbærblade
10
Peberkorn
Citronskal
Frisk
merian
Salt
og peber
Butter
Ghee
Stanniol
1
Lille Hokkaido græskar
50
Gr. Smør
Muskatnød
Salt
og peber
2
Store bagekartofler
Rapsolie
Revet
citron
2
Kviste Timian
Tilberedning:
Rens
benene helt rene på skankene.
Brun
skankene godt af og læg dem i et ildfast fad med øl, fond, hvidløg, skalotteløg,
timian, laurbærblad og peberkorn.
Dæk
med stanniol og braisér skankene til de er møre, måske 1 – 2 timer i ovnen ved
175° Celsius.
Hæld
skyen over i en gryde, når kødet er mørt, og reducér til passende konsistens.
Smag
til med salt og peber.
Hokkaidopuré:
Skræl
det lille græskar, og kog græskarkødet mørt i lidt vand.
Dræn
alt vand væk, og puréer græskarkødet i en blender med smør, muskatnød, salt og
peber.
Hold
puréen varm indtil servering.
Grillet kartoffel:
Skræl
de 2 store bagekartofler, og skær 5 lige store rektangulære klodser af
kartoflerne.
Grill
dem på fladerne, og læg dem herefter i et ildfast fad med olie, hvidløg,
timian, salt og citronskal.
Dæk
med stanniol og bag dem møre i ovnen.
Anretning:
Anret
skanken sammen med græskarpuréen, den smagsfulde sauce og den grillede
kartoffel.
Drys
friskrevet citron og plukket merian over lige inden servering.
Velbekomme!


Ingen kommentarer:
Send en kommentar