11/21/2012

Ølbraiseret Lamme- eller Svineskank garni.



5 Personer.
 
5 Lamme- eller Svineskanke              
1 Ale Nr. 17                                    
½ Solohvidløg
5 Dl. Kalvefond                                 
2 Skalotteløg                                    
5 Kviste Timian
2 Laurbærblade                                 
10 Peberkorn                                  
Citronskal
Frisk merian                                     
Salt og peber                                  
Butter Ghee
Stanniol

1 Lille Hokkaido græskar                     
50 Gr. Smør                                     
Muskatnød
Salt og peber

2 Store bagekartofler                       
Rapsolie                                         
Revet citron
2 Kviste Timian


Tilberedning:

Rens benene helt rene på skankene.
Brun skankene godt af og læg dem i et ildfast fad med øl, fond, hvidløg, skalotteløg, timian, laurbærblad og peberkorn.
Dæk med stanniol og braisér skankene til de er møre, måske 1 – 2 timer i ovnen ved 175° Celsius.
Hæld skyen over i en gryde, når kødet er mørt, og reducér til passende konsistens.
Smag til med salt og peber.

Hokkaidopuré:

Skræl det lille græskar, og kog græskarkødet mørt i lidt vand.
Dræn alt vand væk, og puréer græskarkødet i en blender med smør, muskatnød, salt og peber.
Hold puréen varm indtil servering.

Grillet kartoffel:

Skræl de 2 store bagekartofler, og skær 5 lige store rektangulære klodser af kartoflerne.
Grill dem på fladerne, og læg dem herefter i et ildfast fad med olie, hvidløg, timian, salt og citronskal.
Dæk med stanniol og bag dem møre i ovnen.

Anretning:

Anret skanken sammen med græskarpuréen, den smagsfulde sauce og den grillede kartoffel.
Drys friskrevet citron og plukket merian over lige inden servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: