5 Personer.
400 Gr. Jordskokker
4 Dl. Sødmælk
1 Dl. Hvidvin
1 Dl. Fløde
Citronsaft
Salt og
peber
Persille (Gerne
kviste)
Rapsolie
C -
Vitamin
¾ Dl. Vand
¾ Dl.
Citronsaft
½
Dl. Sukker
3 Spsk. Carry
1
¼ Dl. Rapsolie
250 Gr. Soigneret Havkat med skind
Salt
1 Lille rødt æble
Krydderurter
Tilberedning:
Jordskokkerne
vaskes meget grundigt, og befries for rodnet m.m.(Skræl om nødvendigt!)
Kom jordskokkerne i
en gryde med sødmælk og hvidvin, og kog dem helt møre under låg.
Blend til ensartet
konsistens, tilsæt fløde og varm op.
Smag til med
citronsaft, salt og peber.
Persilleolie:
Kør persille og
rapsolie på blenderen 2 minutter.
Tilsæt C – Vitamin
for at holde den grønne farve, og blend i 1 minut.
Kom persilleolien i
en gryde, og varm forsigtigt op til 74° C., og passér olien gennem en
fintmasket si.
Stil straks på køl.
Carryolie:
Reducer vand, citronsaft og melis til let sirup.
Rist
carrypulveret af og tilsæt siruppen.
Monter med olie.
Salt
den soignerede Havkatfilet, film og stil i køleskabet ½ time før stegning.
Rist
den soignerede Havkatfilet på skindsiden på en varm pande.
Efter
1½ minut skrues ned for varmen og Havkatfileten ristes færdig på skindsiden til
den bleu konsistens lige forsvinder på oversiden.
Skyl
krydderurterne, og tør dem i køkkenrulle for overflødigt vand.
Skær
et lille rødt æble i meget fine tern lige inden servering.
Anretning:
Kom
den varme jordskokkesuppe i de rygende varme tallerkener.
Læg
et stykke varmt skindstegt Havkat midt i tallerkenen med skindsiden opad.
”Drys”
med røde æbletern over fisken og top med grønne krydderurter i buket.
Dryp
med persille- og carryolie rundt om fisken.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar