11/21/2012

Svampesuppe fra Place Blanche.



5 Personer.
 
500 gr. Svampe                                
1 Tsk. Carry                                    
1 Dl. Portvin
1 Tsk. Spidskommen                         
4 Skalotteløg                                   
3 Fed Hvidløg
Saft af 1 Citron                              
5 Dl. Hønsebouillon                           
5 Dl. Piskefløde
1 Laurbærblad                                  
Smør                                             
Olie


Tilberedning:

Rens svampene nænsomt med børste eller kniv og skær dem i skiver.
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Rist svampene på en meget varm pande i små portioner sammen med carry og spidskommen.
(Grunden til af svampene skal ristes i små portioner er den, at svampene ikke må koge !)

Sautér skalotteløgene og de 3 fed hvidløg gyldent i olie.
Kom laurbærbladet i løgene og kog panden af med citronsaft.
Hæld portvin ved og kog lidt ind (Reducér)

De 5 Dl. Piskefløde nedkoges til det halve.

De 5 Dl. Hønsebouillon varmes i en gryde og afkoget fra løgpanden passeres gennem sigte og tilsættes og nedkoger i 5 minutter.

Kom de ristede svampe i bouillonen.

Efter 5 minutter tilsættes den nedkogte fløde.

Nedkog til passende konsistens og smag til med salt og peber.

Anretning:

Anrettes i suppekop eller suppetallerken med godt brød á part.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: