5 Personer.
500 gr. Svampe
1
Tsk. Carry
1
Dl. Portvin
1 Tsk. Spidskommen
4
Skalotteløg
3
Fed Hvidløg
Saft af 1 Citron
5
Dl. Hønsebouillon
5
Dl. Piskefløde
1 Laurbærblad
Smør
Olie
Tilberedning:
Rens svampene nænsomt med børste eller kniv og skær
dem i skiver.
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Rist svampene på en meget varm pande i små
portioner sammen med carry og spidskommen.
(Grunden til af svampene skal ristes i små
portioner er den, at svampene ikke må koge !)
Sautér skalotteløgene og de 3 fed hvidløg gyldent i
olie.
Kom laurbærbladet i løgene og kog panden af med
citronsaft.
Hæld portvin ved og kog lidt ind (Reducér)
De 5 Dl. Piskefløde nedkoges til det halve.
De 5 Dl. Hønsebouillon varmes i en gryde og afkoget
fra løgpanden passeres gennem sigte og tilsættes og nedkoger i 5 minutter.
Kom de ristede svampe i bouillonen.
Efter 5 minutter tilsættes den nedkogte fløde.
Nedkog til passende konsistens og smag til med salt
og peber.
Anretning:
Anrettes i suppekop eller suppetallerken med godt
brød á part.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar