5 Personer.
500
Gr. Rabarber
250
Gr. Sukker
75
Gr. Æggehvide
35
Gr. Sukker
100
Gr. Sukker
75
Gr. Fintmalede hasselnødder
25
Gr. Hasselnøddeflager
3
Dl. 5% Kvark
1
Tsk. Fintrevet ingefær
Citronsaft
3
Spsk. Akaciehonning
1
Dl. Piskefløde
Mynteblade
Tilberedning:
Tænd
din ovn på 150° Celsius, og gør rabarberne i stand.
Skær
toppen af og rens foden, som er den mest delikate del af rabarberen.
Skær
rabarberne i mindre stykker og vend dem sammen med sukkeret.
Fordel
dem i ét lag i et ildfast fad.
Bag
dem 15 – 20 minutter alt efter tykkelsen, men de skal være møre, men må ikke
miste formen(Lad være med at rode i dem under bagningen!)
Hold
øje med rabarberne, idet de skifter forholdsvis hurtig konsistens!
Pisk
æggehviderne med 35 gram sukker til en marengsagtig konsistens.
Bland
de 100 Gr. Sukker med de malede nødder, og fold forsigtig blandingen ind i
marengsen.
Bred
forsigtigt vaffeldejen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir(Brug en palet)
Markér
vaffelstykkerne med paletkanten.
Fordel
hasselnøddeflagerne over.
Bag
vaflen gylden og sprød i varmluftovn ved 160° Celsius i ca. 30 minutter.
Lad
vaflerne køle af inden Du brækker dem i stykker.
Kan
sagtens holde sig sprøde i over én uge i beholder med tætsiddende låg.
Varm
kvark og ingefær op i en gryde, til kvarken smelter.
Lad
det køle af.
Rør
honningen i.
Smag
evt. med lidt citronsaft.
Pisk
fløden til let skum og vend den i.
Anretning:
Læg
2 – 3 vaffelstykker sammen med creme og bagte rabarber på tallerkenen.
Hæld
rabarbersiruppen uden om og pynt med mynte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar