11/21/2012

Bagte rabarber med hasselnøddevafler og ingefærcreme.



5 Personer.
 
500 Gr. Rabarber                             
 250 Gr. Sukker                               


75 Gr. Æggehvide                              
35 Gr. Sukker                                  
100 Gr. Sukker
75 Gr. Fintmalede hasselnødder          
 25 Gr. Hasselnøddeflager


3 Dl. 5% Kvark                                 
1 Tsk. Fintrevet ingefær                     
Citronsaft
3 Spsk. Akaciehonning                       
1 Dl. Piskefløde                                
 Mynteblade


Tilberedning:

Tænd din ovn på 150° Celsius, og gør rabarberne i stand.
Skær toppen af og rens foden, som er den mest delikate del af rabarberen.
Skær rabarberne i mindre stykker og vend dem sammen med sukkeret.
Fordel dem i ét lag i et ildfast fad.
Bag dem 15 – 20 minutter alt efter tykkelsen, men de skal være møre, men må ikke miste formen(Lad være med at rode i dem under bagningen!)
Hold øje med rabarberne, idet de skifter forholdsvis hurtig konsistens!

Pisk æggehviderne med 35 gram sukker til en marengsagtig konsistens.
Bland de 100 Gr. Sukker med de malede nødder, og fold forsigtig blandingen ind i marengsen.
Bred forsigtigt vaffeldejen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir(Brug en palet)
Markér vaffelstykkerne med paletkanten.
Fordel hasselnøddeflagerne over.
Bag vaflen gylden og sprød i varmluftovn ved 160° Celsius i ca. 30 minutter.
Lad vaflerne køle af inden Du brækker dem i stykker.
Kan sagtens holde sig sprøde i over én uge i beholder med tætsiddende låg.

Varm kvark og ingefær op i en gryde, til kvarken smelter.
Lad det køle af.
Rør honningen i.
Smag evt. med lidt citronsaft.
Pisk fløden til let skum og vend den i.

Anretning:

Læg 2 – 3 vaffelstykker sammen med creme og bagte rabarber på tallerkenen.
Hæld rabarbersiruppen uden om og pynt med mynte.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: