10/28/2012

Torskerillettes med Sesamfrø, agurk og citron.



5 Personer.

375 Gr. Frisk torsk uden skind og ben                    
½ Rødløg                       
1 Bk. Karse
½ Agurk uden skræl og kerner                             
 3 Spsk. Mayonnaise         
1/10 Bdt. Dild
1 Tsk. Dijonsennep                                            
 1/10 Bdt. Purløg              
1 Citron
Salt og peber                                                     
5 Daioleforme

Pynt:

3 Spsk. Sesamfrø     
Rapsolie                                  
1 Agurk
1 Citron


Tilberedning:

Bag torsken 10 minutter i en varm ovn på 180° C.
Sæt den derefter på køl, indtil den er helt kold.

Hak rødløg og agurk i små stykker og bland med mayonnaise, sennep og de hakkede krydderurter.
Rør det afkølede torskekød og crémen til en fast masse.
Smag til med citron, salt og peber.
Pres torskemassen ned i 5 ”våde” Daioleforme, og stil på køl.

Kog sesamfrøene i olie ved svag varme, til sesamfrøene er gyldne, og sæt dem på køl.
Skræl agurken og skær lange strimler af den skrællede agurk til pynt.
Lav citronstrimler på et Juliennejern og pynt med dem.


Anretning:

Slå Torskerilletten ud på midten af tallerkenen.
Læg en ring af de kogte sesamfrø rundt om Torskerilletten, og pynt med agurkestrimler citronjulienne og dild på toppen af rilletten.



Velbekomme!

Ingen kommentarer: