375
Gr. Frisk torsk uden skind og ben
½
Rødløg
1 Bk. Karse
½
Agurk uden skræl og kerner
3
Spsk. Mayonnaise
1/10 Bdt. Dild
1
Tsk. Dijonsennep
1/10
Bdt. Purløg
1 Citron
Salt
og peber
5
Daioleforme
Pynt:
3
Spsk. Sesamfrø
Rapsolie
1
Agurk
1
Citron
Tilberedning:
Bag
torsken 10 minutter i en varm ovn på 180° C.
Sæt
den derefter på køl, indtil den er helt kold.
Hak
rødløg og agurk i små stykker og bland med mayonnaise, sennep og de hakkede
krydderurter.
Rør
det afkølede torskekød og crémen til en fast masse.
Smag
til med citron, salt og peber.
Pres
torskemassen ned i 5 ”våde” Daioleforme, og stil på køl.
Kog
sesamfrøene i olie ved svag varme, til sesamfrøene er gyldne, og sæt dem på køl.
Skræl
agurken og skær lange strimler af den skrællede agurk til pynt.
Lav
citronstrimler på et Juliennejern og pynt med dem.
Anretning:
Slå
Torskerilletten ud på midten af tallerkenen.
Læg
en ring af de kogte sesamfrø rundt om Torskerilletten, og pynt med
agurkestrimler citronjulienne og dild på toppen af rilletten.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar