I
1980 arbejdede jeg på det danske Hus i Paris, og i Restaurant Copenhaque var
denne dessert én af de mest solgte sommerdesserter, i sæsonen med hvide
ferskner og i kanten af sæsonen med almindelige ferskner.
5 Personer.
5
Friske ferskner
½ L. Sukkerlage
(2½ Dl. Sukker og
2½ Dl. Vand + 1 stang vanille kogt godt igennem)
Sabayonne:
5
Æggeblommer
100 Gr. Flormelis
1/3 Fl. Champagne
½
Tsk. Revet citronskal
Friske
hindbær og citronmelisse.
Tilberedning:
Kryds
forsigtigt fersknerne i toppen med en skarp kniv, overhæld herefter med kogende
sukkerlage, så skindet løsner sig fra frugten.
Flå
skindet af og lad fersknerne trække kolde i lagen.
Pisk
æggeblommerne kraftigt op under svag varme med flormelis.
Tilsæt
champagnen gradvist under fortsat piskning, indtil saucen er cremet og luftig!
(Lav
saucen lige inden servering – serveres lun!)
Smag
til med revet citronskal.
Anretning:
Maskér
fersknerne med Sabayonnecremen og pynt med friske hindbær og citronmelisse.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar