750
– 850 Gr. Kalvekød
Butter
Ghee
Hurtig
Demi Glace:
3
L. Kalvefond
Grøntsagsrester
Smør
8
Gulerødder
10
Grønne asparges
Rosmarin
Salt
og peber
Frisk
rosmarin
3
Bagekartofler
2
Pastinakker
2
Æggeblommer
Smør
Tilberedning:
Soignér
kalvekødet og brun det i Butter Ghee.
Steg
til rosa konsistens, enten ved langtidsstegning eller intervalstegning.
Lad
trække lunt til servering.
Skræl
og grønsagsrester brunes godt i fedtstof, og tilsættes 3 L. kalvefond.
Kog
fonden med grøntsager ned til ca. ½ liter, og sigt gennem Etamine.
Tilsæt
50 Gr. Smør og indkog lidt endnu og tilsmag.
Nu
haves en god Demi Glace som sauce.
Skræl
bagekartofler og pastinak og skær i småstykker.
Kog
dem i en gryde med kogende vand, og kog til de er næsten udkogt.
Hæld
vandet fra og inddamp, hvorefter tilsættes æggeblommer, 3 spsk. Smør samt salt
og peber.
Hold
varm til servering.
Skræl
gulerødder og skær dem i skrå skiver.
Blancher skiverne i vand.
Knæk
nederste del af de grønne asparges, og skær dem i passende stykker i lighed med
gulerødderne.
Blancher dem kort.
Smelt
lidt smør i en gryde, og sautér grøntsagerne let lige inden servering.
Tilsmag
med salt, peber og rosmarin.
Hold
lune til servering.
Anretning:
Læg
et par skiver kalvekød på tallerkenen.
Læg
en meget varm portion puré af kartoffel og pastinak bagved skiverne, og placér
grøntsagerne til højre for puréen, og pynt evt. med lidt frisk rosmarin.
Læg
Demi Glace i en ring rundt om ”anretningen” og servér straks.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar