9/27/2012

Rugbrødspaneret norsk laks med rodfrugter, salturt og svampe.



5 Personer.
 
600 Gr. Norsk laksefilet                     
 5 Skiver daggammelt rugbrød            
 Rapsolie
Bagepapir                                       
 Groft salt                                       


Intens svampesauce med krydderurter:

250 Gr. Blandede svampe  
1 Fintsnittet skalotteløg                     
 Lidt cognac
1 Fed fintsnittet hvidløg                      
5 Dl. Kalvefond                               
 Lidt fløde
Salt og peber                                   
1 Spsk. Blandede friske krydderurter   
 Butter Ghee


Cremet Rodfrugtsalat med Salturt:

200 Gr. Knoldselleri i skiver                 
150 Gr. Gulerod i skiver                     
50 Gr. Salturt
100 Gr. Porrer i skiver                      
 100 Gr. Skrællet Skorzonerrod i 4 cm. stykker
75 Gr. Creme Fraiche 38%                
 25 Gr. Sukker                                  
10 Gr. Smør

Tilberedning:

Soignér den norske laksefilet, og skær 5 darner á 120 Gram.
Drys med salt, lad trække under film i køleskabet.
Daggammelt rugbrød med masser af kerner skæres i meget tynde skiver, og bages på bageplade på bagepapir, hvor rugbrødet er stænket med lidt koldpresset rapsolie.
Bag ved 225° C. indtil de er meget brune.
Drys med salt efter bagning og køl ned.
Kør rugbrødet til rasp på Foodprocessor.

Bag laksen i forvarmet ovn ved 220° C. i ca. 8 Minutter.


Skær 250 Gr. Blandede svampe i grove stykker, og rist svampene i Butter Ghee.
Flambér i 1 Spsk. Cognac, og kom fond på.
Reducér til halv mængde, tilsæt fløde og smag til med salt og groft peber.
Stavblend saucen til rette konsistens, og montér med en Spsk. Blandede friske krydderurter lige inden servering.


Damp grøntsagerne hver for sig al dente i letsaltet vand.
Smelt sukkeret til karamel.
Sving selleriskiverne i sukkeret og glasér godt; tilsæt smør og glasér til gylden konsistens.
Hold rodfrugterne varme indtil servering, og lige inden servering svinges de varme rodfrugter i Creme Fraichen, og til sidste den blancherede salturt, som sammen danner leje for den rugbrødspanerede norske laks.

Anretning:

Læg den varme cremede rodfrugtsalat midt på tallerkenen.

Læg en varm rugbrødspaneret norsk laksedarne op af rodfrugtsalaten og montér med den intense krydderurte svampesauce.

Kan spises med godt brød eller en god kartoffel.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: