5 Personer.
600
Gr. Norsk laksefilet
5
Skiver daggammelt rugbrød
Rapsolie
Bagepapir
Groft
salt
Intens
svampesauce med krydderurter:
250
Gr. Blandede svampe
1 Fintsnittet
skalotteløg
Lidt
cognac
1
Fed fintsnittet hvidløg
5
Dl. Kalvefond
Lidt
fløde
Salt
og peber
1
Spsk. Blandede friske krydderurter
Butter
Ghee
Cremet
Rodfrugtsalat med Salturt:
200
Gr. Knoldselleri i skiver
150
Gr. Gulerod i skiver
50
Gr. Salturt
100
Gr. Porrer i skiver
100
Gr. Skrællet Skorzonerrod i 4 cm. stykker
75
Gr. Creme Fraiche 38%
25
Gr. Sukker
10
Gr. Smør
Tilberedning:
Soignér
den norske laksefilet, og skær 5 darner á 120 Gram.
Drys
med salt, lad trække under film i køleskabet.
Daggammelt
rugbrød med masser af kerner skæres i meget tynde skiver, og bages på bageplade
på bagepapir, hvor rugbrødet er stænket med lidt koldpresset rapsolie.
Bag
ved 225° C. indtil de er meget brune.
Drys
med salt efter bagning og køl ned.
Kør
rugbrødet til rasp på Foodprocessor.
Bag
laksen i forvarmet ovn ved 220° C. i ca. 8 Minutter.
Skær
250 Gr. Blandede svampe i grove stykker, og rist svampene i Butter Ghee.
Flambér
i 1 Spsk. Cognac, og kom fond på.
Reducér
til halv mængde, tilsæt fløde og smag til med salt og groft peber.
Stavblend
saucen til rette konsistens, og montér med en Spsk. Blandede friske
krydderurter lige inden servering.
Damp
grøntsagerne hver for sig al dente i letsaltet vand.
Smelt
sukkeret til karamel.
Sving
selleriskiverne i sukkeret og glasér godt; tilsæt smør og glasér til gylden
konsistens.
Hold
rodfrugterne varme indtil servering, og lige inden servering svinges de varme
rodfrugter i Creme Fraichen, og til sidste den blancherede salturt, som sammen
danner leje for den rugbrødspanerede norske laks.
Anretning:
Læg
den varme cremede rodfrugtsalat midt på tallerkenen.
Læg
en varm rugbrødspaneret norsk laksedarne op af rodfrugtsalaten og montér med
den intense krydderurte svampesauce.
Kan
spises med godt brød eller en god kartoffel.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar