5 Personer.
500 Gr. Blommer
Rørsukker
100 Gr. Smør
100 Gr. Mel
100 Gr. Flormelis
100 Gr. Mandelmel
100 Gr. Æggehvider
150 Gr. Sukker
Blommespiritus
Creme Fraiche 38%
Tilberedning:
Drys de halverede blommer med rørsukker, og bag dem i 2 timer ved 85°C., og køl ned til stuetemperatur.
Mandelrasp:
Saml alle ingredienser til en smuldredej, og bag i ovnen ved 160°C. til en flot brun farve, og køl ned til stuetemperatur.
Marengs:
Pisk æggehviderne op og tilsæt sukkeret lidt af gangen til en stiv konsistens.
Fyld marengsen på en sprøjtepose med stjernetyl.
Anretning:
Kom blommer, lage fra blommer, bagt mandelrasp, et lille skvæt blommespiritus og en lille smule creme fraiche på en dyb ovnfast tallerken.
Sprøjt marengsmasse ud over blommekagen, så det dækker, drys med lidt mandelrasp, og bag under ovngrillen i ca. 4 minutter ved så høj en varme som muligt, til marengsen begynder at få lidt farve.
Servér omgående!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar