5 Personer.
Makronbund:
50 Gr. Mandler (ca. i dl)
1 Æggehvide
1 knsp. Hjortetaksalt
50 Gr. Sukker (godt ½ dl)
Romfromage:
5 blade husblas
3 æg
2-3 spsk. sukker
1dl rom
2½ dl piskefløde
Vandbakkelser:
15 g smør
2 spsk. Vand
2½ spsk. mel
½-1 æg
Fyld:
½ dl piskefløde
Pynt:
25 g overtrækschokolade
2-3 spsk. Rom
4-5 spsk. hindbærsyltetøj
Pynt:
Nougat:
2½ dl piskefløde
5 spsk. sukker
Tilberedning:
Makronbund:
Skold, smut og mal mandlerne gennem en mandelkværn.
Pisk æggehviden stiv.
Vend forsigtigt de malede mandler, sukker og hjortetaksalt i.
Klip en papskabelon med en diameter på 8 Cm. Og med 8 Cm. højde
Fordel dejen i de 5 ringe.
Fjern papringen og bag bunden på ovnens midterrille ved svag varme 150° C. i ca. 20 minutter.
Lad bunden svale lidt, før den forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive helt kold.
Romfromage:
Udblød husblassen i rigelig, koldt vand i ca. 5 minutter.
Rør æggeblommer og sukker godt sammen.
Pisk æggehviderne og fløden stiv hver for sig.
Knug husblassen fri for vand og smelt den i en lille gryde sammen med rommen.
Hæld husblassen i en tynd stråle i æggeblommerne.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider og flødeskummet i æggemassen.
Hæld fromagen op i de 5 papskabeloner.
Lad fromagen stå koldt mindst en time.
Vandbakkelser:
Kom fedtstof og vand i en gryde og bring det i kog.
Rør melet i og rør kraftigt, til afbagningen er glat og ensartet og slipper skeen.
Tag gryden fra varmen og lad dejen svale under omrøring.
Rør det sammenpiskede æg i lidt ad gangen, rør nogle minutter efter det sidste er tilsat.
Dejen skal være tyk og blank.
Sæt dejen i knap valnødde store boller på en smurt plade eller en plade, dækket med bagepapir. Brug eventuelt 2 teskeer.
Bag vandbakkelseme på ovnens midterrille ved stærk varme, 225° C. i15-20 minutter.
Åbn ikke ovndøren de første 10 minutter, så kan kagerne falde sammen.
Lad vandbakkelserne afkøle på en bagerist.
Pisk fløden godt stiv.
Smelt chokoladen i vandbad, en lille gryde eller skål oven i en større med koghedt vand.
Klip eller skær en revne i bunden af vandbakkelserne og fyld dem forsigtigt med flødeskum, eventuelt ved hjælp af en sprøjtepose med en lille tylle eller et pergamentkræmmerhus.
Dyp toppen i overtrækschokoladen og lad den stivne.
Nougat:
Smelt sukkeret lysebrunt og skummende på en tør pande.
Hæld den straks på den smurte bageplade.
Pas på med sprøjt, nougat er brændende hed!
Lad nougaten svale helt af på pladen, før den knækkes og knuses med kødhammer eller i morter.
Anretning:
Læg makronbunden på en tallerken.
Stænk med rom og smør et tyndt lag hindbærsyltetøj ud over den.
Sæt romfromagen ovenpå bunden, og fjern papkanten.
Pisk fløden til pynt og sprøjt den i et pænt mønster på fromagen.
Sæt vandbakkelsen på skrå på fromagen.
Drys det knuste nougat over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar