2/06/2011

Verdens nemmeste Appelsinparfait med nougat.

5 Personer.

2 Usprøjtede appelsiner
2½ Dl. Piskefløde
3 Æggeblommer
Kornene af ½ vanillestang
40 Gr. Sukker
3 Korn groft salt
25 Gr. Blød nougat

2 Appelsiner
½ Dl. Vand
100 Gr. Sukker
4 Mandler


Tilberedning:

Pres saften af den ene appelsin, og kom saften i en lille gryde.
Kog saften ind til halv mængde, så den nærmer sig sirupskonsistens, og køl lagen helt af.

Sørg for alle ingredienser til parfaitmassen er meget kolde – også røreskålen!

Pisk fløde, æggeblommer, vanille sukker og salt sammen til en ikke for fast flødeskumskonsistens med en røremaskine eller elpisker.

Riv skallen af den anden appelsin ned i den afkølede appelsinsirup.
Skær herefter skrællen af appelsinen, og skær appelsinkødet ud i små tern.
Skær nougaten ud i små stykker ligesom appelsinternene.

Rør appelsinsirup, appelsinkød og nougat ned i parfaitmassen.
Indfrys parfaitmassen i ønsket emballage. Og film formen.

Parfaitmassen kan indfryses på 2 timer, og skal normalt udtages 15 minutter inden servering.

Isen kan laves i god tid inden servering, og kan opbevares i fryseren et par uger inden servering.

Bland vand og sukker og kog til en sukkerlage.
Skær appelsinfileterne ud af appelsinen og kog resten af appelsinen op i sukkerlagen.
Kog ind til tynd sirupskonsistens, og sigt saucen over i en lille gryde.
Lun appelsinfileterne og mandelflagerne i appelsinsiruppen lige inden servering.

Anretning:

Læg lidt appelsinsauce med appelsinfileter på tallerkenen og anret din is herpå.
Maskér med lidt sauce på isen, og eventuelt med lidt blancheret strimlet appelsinskal.

Ingen kommentarer: