5 Personer.
2 Usprøjtede appelsiner
2½ Dl. Piskefløde
3 Æggeblommer
Kornene af ½ vanillestang
40 Gr. Sukker
3 Korn groft salt
25 Gr. Blød nougat
2 Appelsiner
½ Dl. Vand
100 Gr. Sukker
4 Mandler
Tilberedning:
Pres saften af den ene appelsin, og kom saften i en lille gryde.
Kog saften ind til halv mængde, så den nærmer sig sirupskonsistens, og køl lagen helt af.
Sørg for alle ingredienser til parfaitmassen er meget kolde – også røreskålen!
Pisk fløde, æggeblommer, vanille sukker og salt sammen til en ikke for fast flødeskumskonsistens med en røremaskine eller elpisker.
Riv skallen af den anden appelsin ned i den afkølede appelsinsirup.
Skær herefter skrællen af appelsinen, og skær appelsinkødet ud i små tern.
Skær nougaten ud i små stykker ligesom appelsinternene.
Rør appelsinsirup, appelsinkød og nougat ned i parfaitmassen.
Indfrys parfaitmassen i ønsket emballage. Og film formen.
Parfaitmassen kan indfryses på 2 timer, og skal normalt udtages 15 minutter inden servering.
Isen kan laves i god tid inden servering, og kan opbevares i fryseren et par uger inden servering.
Bland vand og sukker og kog til en sukkerlage.
Skær appelsinfileterne ud af appelsinen og kog resten af appelsinen op i sukkerlagen.
Kog ind til tynd sirupskonsistens, og sigt saucen over i en lille gryde.
Lun appelsinfileterne og mandelflagerne i appelsinsiruppen lige inden servering.
Anretning:
Læg lidt appelsinsauce med appelsinfileter på tallerkenen og anret din is herpå.
Maskér med lidt sauce på isen, og eventuelt med lidt blancheret strimlet appelsinskal.
2/06/2011
Verdens nemmeste Appelsinparfait med nougat.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar