1/09/2011

Saltindbagte rødbeder med rosmarin.

5 Personer.

5 Stk. rødbeder af Ca. 150 Gr.
500 Gr. Kokkesalt
Æggehvide
5 Små stængler frisk rosmarin


Tilberedning:

Vask rødbederne grundigt, men skær ikke i rødbeden, og beskadig rødbedens skind mindst muligt.

Rør kokkesaltet med æggehvide, således at saltmassen forekommer som en tyk ”mørtelmasse”!

Tilsat rosmarinbladene til saltmassen og bland godt.

Pak rødbederne ind i denne saltdej, så hver rødbede er indpakket i ca. 1 Cm. Tyk saltdej.
Bag rødbederne i ovnens midte ved 180° C. i 45 minutter.

Lige inden servering slåes saltdejen af rødbeden, og rødbedekødet udtages med en ske uden skind.

Dette velsmagende rødbedekød kan spises som garniture formet som et æg til utallige retter, eller kan opblandes i smør, mælkeprodukter, cremer og m.m.

Ingen kommentarer: