1/09/2011

Pandekager med ingefær, hvid chokolade og appelsin/citronpickles.


5 Personer.

Pandekager:
100 Gr. hvedemel
65 Gr. sukker
3 æg
65 Gr. smeltet smør
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
¼ l. sødmælk

Chokoladecreme:
2 blade husblas
150 Gr. god hvid chokolade
¼ l piskefløde
Fintrevet skal af 1citron

Appelsin/Citronpickles:
Fileter af 2 appelsiner
Fileter af 1 citron
100 Gr. sukker
4 spsk. Vand
Korn fra ½ stang vanilje
4 Hasselnødder
1 tsk. Maizena
Lidt vand


Tilberedning:

Pandekager:
Mel og sukker piskes godt sammen med æggene.
Smelt smørret på panden, hvor pandekagerne skal bages.
Pisk det smeltede smør og fintrevet ingefær i.
Pisk til sidst mælken i og pandekagedejen er klar til brug.
Bag pandekagerne ved god varme på en pande som er min. 25 cm. i diameter.
Køl pandekagerne hurtigt af.

Chokoladecreme:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Riv chokoladen eller hak den fint.
Bring fløden i kog og tag gryden af varmen.
Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade og der røres til chokoladen er næsten smeltet.
Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte i den lune fløde sammen med fintrevet citronskal.
Når al chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte.
Citroncremen afkøles i køleskab i mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Pisk den kolde chokoladecreme luftig og fordel den i et tyndt lag over pandekagerne.
Rul pandekagerne omhyggeligt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk med film.
Stil fadet i køleskab 1-2 dage inden servering.
Appelsin/Citronpickles:
Skær skrællen af appelsinerne og citronen.
Skær appelsin- og citronfileter ud af frugterne.
Kog appelsin og citronfileter, sukker, vand, vaniljekorn og den halve tomme vaniljestang samt hakkede hasselnødder i en gryde og varm i 3 minutter for svag varme.
Fisk vaniljestangen op.
Rør maizena ud i vand og jævn denne pickles en anelse, den må absolut ikke blive for tyk!
Afkøl denne pickles helt inden serveringen.


Anretning:

Skær hver af de helt kolde citronpandekager i 2 meget skrå skiver – enderne bruges ikke.

Anret skiverne elegant oven på hinanden.
Lun appelsin/citronpicklesen en anelse og anret denne rundt om pandekagerne..

Ingen kommentarer: