1/09/2011

Kartoffelroulade med spidskål og champignon.

5 Personer.

6 Store bagekartofler
2½ Dl. Creme Fraiche 38%
Olivenolie
Revet muskatnød
Bredbladet persille
Salt og peber
3 Dl. Piskefløde
Spidskål
4 Æg
150 Gr. Ristede skivede champignon
Bagepapir


Tilberedning:

Kartoflerne skrælles og rives på rivejernet.
Læg de revne kartoffelstrimler i citronvand, indtil Du er klar til at producere rouladen.
Creme Fraiche, fløde og æg piskes sammen med masser af hakket persille, muskatnød, salt og peber.
Læg de drænede kartoffelstrimler på bagepapir på en bageplade.
Smør creme fraiche massen ud over kartoffelstrimlerne, og bag massen ved 180° C. i ca. 20 min., til de er let gyldne = Kartoffelkagebund!
(Jeg har med held blandet kartoffelstrimlerne i creme fraiche massen, og så smurt den masse ud på firkantet bagepapir på bageplade).

Strimlet spidskål ristes let i olie, og champignonskiverne sauteres ligeledes i olie med salt og peber.
Denne sauté bredes ud på den bagte kartoffelflade, der rulles stramt ved hjælp af bagepapiret til en roulade, og lukkes i enderne.
Denne roulade bages i 15 min. Ved 160° C. lige inden servering.

Anretning:

Rouladen udskæres i serveringsstykker og anrettes dekorativt på tallerkenen evt. med et blad bredbladet persille.

Ingen kommentarer: