12/01/2010

Postej af Andelår og Serranoskinke m. syltede Jordskokker.


5 Personer.

425 Gr. Kød fra andelår
50 Gr. Røget bacon
15 Gr. Salt
150 Gr. Andelever
250 Gr. Magert kalvekød
2 Æg
½ Dl. Frugtbrændevin
5 Gr. Kværnet peber
1 Fed hvidløg
3 – 4 Kviste frisk timian
125 Gr. Serranoskinke

200 Gr. Jordskokker
1 Spsk. Havsalt
1 Dl. Æbleeddike
½ Dl. Rørsukker
5 Hele sorte peberkorn
2 Laurbærblade

Feldsalat
Julienne af rå gulerod
Hakket persille


Tilberedning:

Hak andekød, bacon, lever og kalvekød igennem kødhakkeren på den grove hulskive.
Rør det hakkede kød sejt med salt og tilsæt peber, brændevin, æg, finthakket hvidløg og timianblade.
Smør Daioleforme og fyld formene lagvis med andefars og Serranoskinke.
Bag andepostejen i vandbad i ovnen ved 150° C. i ca. 1 time, indtil en nål ikke vedhæftes af fars.
Sæt postejen i køleskabet, og lad den køle helt af, inden postejen skæres i skiver.

Jordskokkerne vaskes grundigt, så alt jord og trevler er væk.
Skær jordskokkerne i meget tynde skiver, enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
Jordskokkeskiverne lægges i en skål og saltet blandes med jordskokkeskiverne, og skal trække 30 minutter.
Eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade varmes i en gryde, og den varme lage hældes over jordskokkeskiverne, og lad trække kold i minimum 1 time, inden de serveres.

Anretning:

Skyl feldsalaten og læg lidt tyndtskåret julienne af gulerod ovenpå feldsalaten.
Læg de syltede jordskokker ovenpå juliennen af gulerod.
Læg et par skiver andepostej nederst i kanten af de syltede jordskokkeskiver og drys med lidt hakket persille.

Ingen kommentarer: