12/01/2010

Kartoffelgratin med rosmarin, parmesan og muskat.

5 Personer.

1 Kg. Bagekartofler
1 Dl. Sødmælk
60 Gr. Smør
4 Æg
2 Kviste Rosmarin
Salt og peber
60 Gr. Revet parmesan
Revet muskatnød


Tilberedning:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 2 x 2 cm.
Kog kartoffelternene i usaltet vand i ca. 20 min. Under låg, til de er møre.
Hæld vandet fra, og lad dem stå i gryden i 5 min. Til de er dampet af.

Mos kartoflerne og rør dem med den varme mælk og smørtern, indtil massen er blød og som ”nyfalden sne”!
Tilsæt æg, hakket rosmarin og revet parmesan, og smag til med salt og peber og revet muskatnød.

Kom kartoffelmassen i smurte Daioleforme og bag dem i ovnen ved 200° C. i 20 minutter, til de har en gylden og sprød overflade

Anretning:

Slå kartoffelmassen ud i håndfladen, og anret som Du ønsker.

Ingen kommentarer: