12/01/2010

Blommemuffins med Sabayonsauce.

5 Personer.

50 Gr. Blødt smør
100 Gr. Rørsukker
2 Æg
75 Gr. Hvedemel
20 Gr. Finthakkede valnødder
5 Blommer

100 Gr. Flormelis
4 Æggeblommer
2 Dl. Hvidvin

Tilberedning:

Rør det bløde smør og rørsukker sammen, og tilsæt herefter æggene 1 ad gangen, så dejen hver gang tager ægget til sig inden nr. 2 æg tilsættes, idet dejen ellers kan skille.
Tilsæt til sidst mel og finthakkede valnødder, og rør dejen grundigt sammen, så den bliver glat og fast.
Skær blommerne ud i store tern, og bland dem i dejen.
Kom dejen i Daioleforme, og bag dem i ovnen ved 200° C. i ca. 15 minutter.
De skal være helt gyldne og sprøde på toppen.

Æggeblommer og flormelis piskes sammen, sættes over vandbad eller over svag varme og tilsættes hvidvin lidt af gangen.
Der piskes kraftigt i massen, til den bliver helt legeret og samtidig let skummende.
Sabayonsaucen skal altid fremstilles i sidste øjeblik, inden den skal serveres, for at vinen ikke skal falde til bunds.

Anretning:

Servér den lune muffin på tallerkenen og maskér med Sabayonsauce.

Ingen kommentarer: