10/06/2010

Marengslagkage med portvinsskum.

2 Lagkager.

100 Gr. Margarine
100 Gr. Sukker
5 Æggeblommer
125 Gr. Mel
1 Spsk. Bagepulver
3 Spsk. Mælk
5 Æggehvider
2 Kopper sukker

½ L. Piskefløde
Portvin
Evt. Sukker

4 Springforme


Tilberedning:

Margarine og sukker røres godt sammen.
Æggeblommerne, mel, bagepulver og mælk røres heri.

Dejen fordeles i 4 smurte springforme.


Æggehviderne piskes med sukkeret (Lidt af gangen) til en blank masse.
Marengsmassen fordeles over dejen i de 4 springforme.

Marengskagen bages ved 170° C. til marengsen er sprød.


Pisk fløden til skum og tilsmag med portvin og evt. lidt sukker.


Anretning:

Bundene lægges sammen to og to med portvinsskummet.



Velbekomme!

Ingen kommentarer: