Til en hel bradepande.
565 Gr. Smør
910 Gr. Sukker
8 Æg.
10 Tsk. Vanillesukker
225 Gr. Mel
225 Gr. Cacao
285 Gr. Hasselnødder
Til top:
8 Dl. Fløde
1 Kg. Hakket chokolade
100 Gr. Smør
Hindbærsorbet
Citronmelisse
Tilberedning:
Rør alle ingredienserne til kagen sammen.
Fór en bradepande med bagepapir, så kagen let kan tages op efter bagning.
Kom kagedejen i bradepanden og bag ved 150° C. i ca. 25 minutter.
Stil til afkøling.
Top:
Kog fløden op og tag af varmen.
Kom chokolade og smør, hvor begge dele er i små tern, i den varme fløde og lad smelte.
Hæld massen over den kolde kage, når massen er glat og fin.
Stil hurtigt på køl.
Anretning:
Kagen kan skæres, når den er helt kold.
Serveres med en kugle hindbærsorbet og citronmelisse.
Velbekomme!
10/06/2010
Chokoladekage fra Skt. Gertruds Kloster.
Etiketter:
Chokoladekage,
Dessert,
Hasselnødder,
Kakao,
Piskefløde
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar