10/06/2010

Chokoladekage fra Skt. Gertruds Kloster.

Til en hel bradepande.

565 Gr. Smør
910 Gr. Sukker
8 Æg.
10 Tsk. Vanillesukker
225 Gr. Mel
225 Gr. Cacao
285 Gr. Hasselnødder

Til top:

8 Dl. Fløde
1 Kg. Hakket chokolade
100 Gr. Smør

Hindbærsorbet
Citronmelisse


Tilberedning:

Rør alle ingredienserne til kagen sammen.
Fór en bradepande med bagepapir, så kagen let kan tages op efter bagning.
Kom kagedejen i bradepanden og bag ved 150° C. i ca. 25 minutter.
Stil til afkøling.

Top:

Kog fløden op og tag af varmen.
Kom chokolade og smør, hvor begge dele er i små tern, i den varme fløde og lad smelte.

Hæld massen over den kolde kage, når massen er glat og fin.
Stil hurtigt på køl.


Anretning:

Kagen kan skæres, når den er helt kold.

Serveres med en kugle hindbærsorbet og citronmelisse.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: