9/20/2010

Timianyoghurtfromage med portvin, bær, lakrids og chokolade.

6 Personer.

6 Dl. Yoghurt naturel
6 Blade husblas
2 Æggehvider
4 Spsk. Sukker
1 Spsk. Flydende timianhonning
Reven appelsinskal

½ Dl. Sød portvin
½ Dl. Vand
2 Blade husblas

18 Blåbær
18 Hindbær
Mørk chokolade
Lakridsstang
6 Portionsforme

Tilberedning:

Læg de 2 husblas i en skål med koldt vand i 5 – 10 minutter.
Bland vand og portvin i en gryde, og opvarm massen til 5o° C.
Tag gryden af varmen og kom den blødgjorte husblas i portvinsmassen.
Sæt portvinsmassen på køl.
Når portvinsmassen er tyktflydende hældes denne i bunden af én portionsform og stilles meget koldt.

Læg de 6 husblas i en skål med koldt vand i 5 – 10 minutter.
Hæld yoghurten op i en skål og tilsæt timianhonning og reven skal fra en ½ appelsin.
Pisk de 2 æggehvider til hårdt skum, tilsæt sukker og pisk i 2 minutter til.
Kram husblassen for væde, og smelt husblassen til tyktflydende konsistens i en lille gryde over svag varme.
Vend den varme husblas grundigt i yoghurtmassen og vend de stiftpiskede æggehvider med sukkeret forsigtigt i yoghurtmassen.
Når massen har opnået tyktflydende konsistens hældes denne over den stivnede portvinssky i portionsglassene, og fromagerne stilles koldt i minimum 60 minutter.


Anretning:

Den stivnede timianyoghurtfromage vendes ud på en tallerken.
Der dryppes med 3 dråber timianhonning rundt om fromagen, pyntes med 3 hindbær, 3 blåbær samt med revet mørk chokolade og revet lakrids


Velbekomme!

Ingen kommentarer: