6 Personer.
1,3 Kg. Lammebov el. bryst
Salt, peber
Olie
Mel
2 Alm. Løg
Hvidvin
Hvidløg
Tomatpuré
Oksebouillon
250 Gr. Champignon
10 Små runde Skalotteløg
Hakket persille
6 Æg frites
Brødcroûtons
400 Gr. Skrællede bagekartofler
50 Gr. Smør
4 Gr. Salt
400 Gr. Skrællede knoldselleri
3 – 4 Dl. Sødmælk
2 Gr. Lyst peber
6 Skiver sprødstegt bacon
Tilberedning:
Bov el. bryst skæres i kvadrater på 3 á 4 cm., krydres med salt og peber og brunes i meget varm olie.
Kødet drysses med mel, kommes derefter i en kasserolle, hvori 2 skårne løg er svitset og nedkogt med hvidvin; 2 fed knust hvidløg og 2 Dl. Tomatpuré tilsættes og så meget sky, at kødet dækkes.
Braiseres derefter ca. 1½ time, til kødet fornemmes mørt, hvorpå kødet tages op.
Saucen sigtes og skummes, og jævnes om nødvendigt.
Heri kommes kødet samt 250 gr. Små, friske, ristede champignon, og 10 ristede Skalotteløg, og retten braiseres yderligere i ca. 10 minutter.
Selleri-kartoffelmos med baconcrunch:
Skær selleri og kartofler i skestykker og kog til mørhed.
Hæld vandet fra selleri og kartofler og damp dem fri for væde.
Mos kartofler og selleri, og tilsæt den varme mælk og det smeltede smør, og der røres og varmes til rette konsistens, tilsmag med salt og lyst peber; knust sprødstegt bacon lægges ovenpå mos ved servering.
Æg frites:
Slå ægget ud i hed olie, og form det rundt med 2 skeer.
Ægget skal steges præcis så lang tid, at det stadig flyder ved skæring!
Anretning:
Ved anretningen tilsættes groft hakket persille, æg frites og ristede brødcroûtons i hjerteform.
9/20/2010
Lam Sauté Marengo med sellerikartoffelmos og baconcrunch.
Etiketter:
Brødcroutons,
Champignon,
Hovedretter,
Hvidvin,
lammebov,
persille,
Tomatpuré,
æg frites
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar