6 Personer.
18 Kammuslinger
Røgesmuld
½ Blomkål
Piskefløde
Smør
Salt og peber
Pumpernikkel
Hasselnød
Persille
Kaffefilter
Olivenolie
Salturt
Tilberedning:
Kammuslingerne soigneres og drysses med salt, filmes og trækker i køleskabet i ca. 30 min., medens Du gør røgepande klar.
Tænd kogeplade på næsthøjeste blus, og sæt røgepanden på blusset.
Strø røgesmuld ud på pandebunden og læg et stænklåg over panden.
Når røgetræet begynder at ose lægges de saltede kammuslinger på stænklåget og overdækkes med et vådt viskestykke.
Kammuslingerne vendes når de har fået røg i et par minutter, og ryges færdige.
Lægges i køleskabet under film for at fordele røgen inden ristning.
Kog blomkålen meget mør, og mos den i en gryde.
Tilsæt piskefløde og kog til tyk mos konsistens.
Smag til med salt og peber.
Blend 2 stilke persille i 10 sek. Og blend med olivenolie i 5 min.
Sigt persilleolien gennem kaffefilter.
Rist kammuslingerne på de 2 flade sider på hed pande i få minutter alt efter størrelse; kammuslingen skal kun lige ristes al dente, hvorefter den trækker færdig.
Blend pumpernikkel og hasselnød til dryskonsistens.
Anretning:
Læg en klat blomkålsmos midt på tallerkenen, og træk den ud til dråbeform.
Placér de 3 kammuslinger i denne blomkålsmos.
Dryp med persilleolie rundt om på tallerkenen.
Drys med den blendede pumpernikkel og hasselnød.
Læg 5 stykker salturt i 4 Cm. Længde rundt om på anretningen.
Spis godt brød til.
Velbekomme!
9/20/2010
Letrøgede ristede kammuslinger, blomkål, hasselnød, pumpernikkel og persilleolie.
Etiketter:
Blomkål,
Forret,
Hasselnøddeflager,
Kammuslinger,
Piskefløde,
pumpernikkel,
røgesmuld,
salturt
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar