3/05/2010

Victors Soyasauce (Stærkt vanedannende!).

1/1 Fl. God Soyasauce Ca. 500 Ml. fra en Thaibutik (Jeg køber ofte den mellemdyreste Soyasauce i Thaibutikken på Vesterbro Torv eller Far East Trading på Banegårdsplads).

1/1 Solohvidløg

3 Små stærke chilier fra samme Thaibutik

35 Gr. Friskskrællet Ingefær


Tilberedning:

Find nu en lufttæt flaske/beholder der er større indholdsmæssigt end flasken med Soyasauce.

Pil hvidløget og skær det i 10 skiver, og kom det i din nye Soyabeholder.
Flæk de små chilifrugter i 4 strimler, fraskær stilk og kom resten af chilifrugterne i Soyabeholderen.
Skær den skrællede Ingefærfrugt i strimler, og kom disse strimler i Soyabeholderen.

Hæld den indkøbte Soyasauce i beholderen, og lad Soyasaucen stå på køkkenbordet i 24 timer

Sæt herefter Soyasaucen i køleskabet, og kontroller smagen hver 14 dag.
Efter ca. 1 måned har Du en forrygende velsmagende Soyasauce, som er meget drøj, og hvis Du ikke bruger over halvdelen af saucen på én gang, så kan Du roligt tilsætte ny god Soya på denne flaske i minimum et ½ år, inden Du skal til at tilsætte nye ingredienser til Soyaen.


Rigtig god fornøjelse!

Ingen kommentarer: