5 Personer.
250 – 300 Gr. Butterdej
125 Gr. Hakket kyllingebryst
75 Gr. Foie Gras
1 Æg
Ca. 1 Dl. Piskefløde
100 Gr. Kantarel
Friseé salat
Rucola salat
2 Spsk. Olivenolie
1 Lille skalotteløg
100 Gr. Sukker
Salt og peber
2 Dl. God frugt/vin eddike
½ Citron
Tilberedning:
Rul butterdejen tyndt ud (Ca. 3 mm.) og stik 5 bunde ud med en diameter på 8 cm.
Prik butterdejen med en gaffel, så den bliver til mat ”kokkebutterdej”.
Bag bundene gyldne ved 180° C. med en plade i rillen ovenover, så butterdejen ikke kan hæve mere end 1 Cm.
Blend det fintternede kyllingekød sejt med salt, tilsæt æg og rør farsen lang med fløde.
Tag farsen op i en skål og rør små tern af Foie Gras i farsen og krydr efter behov.
Skær kantarellen i tynde skiver, rist skiverne på en pande i Butter Ghee, krydr med salt og peber, og lad afdryppe på fedtsugende papir.
Smelt sukkeret til karamel og tilsæt den gode frugteddike, og lad denne masse koge ind til sirupskonsistens.
Marinér lidt Friseé og Rucola salat med olivenolie, citronsaft og finthakket skalotteløg, og krydr med salt og peber.
Smør de 5 butterdejsbunde med souffléfarsen og dæk med tynde skiver kantarel.
Pensl med en lille smule olivenolie og bag tærten ved 170° C. i ca. 7 minutter.
Anretning:
Læg de bagte tærter midt på tallerkenen, og læg lidt marineret salat ovenpå tærten.
Dekorér med Gastrik streger rundt om tærten.
2/28/2010
Foie gras tærte med gastrik, Friseé- og Rucola.
Etiketter:
Butterdej,
Citron,
Foie Gras,
Forret,
friseesalat,
kantarel,
Kylling,
Rucolasalat,
Skalotteløg,
vineddike
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar