3/23/2010

Profitterolles med røget laks og Guacamole

12 Profitterolles.

2 Dl. Vand
100 Gr. Smør
3 æg
100 Gr. Hvedemel

2 – 3 Pæne skiver røget laks

2 Modne avocadoer (ca. 325 g)
2 Tsk. Friskpresset limesaft
½ Tsk. Groft salt
1 1/2 Spsk. Finthakket salatløg
1 Dl. Cremefraiche 18%
Hakket hvidløg
12 Dildkviste


Tilberedning:
Kog vandet op med smørret i en gryde.
Tilsæt melet under omrøring.
Lad gryden blive på varmen og pisk i dejen til den er kogt igennem og er blevet glat og blank.
Lad massen køle af.
Æggene slås ud og piskes let sammen.
Der skal være ca. 240 g æggemasse.
Pisk æggemassen sammen med dejen lidt af gangen.
Bliv ikke forskrækket over, at æggene skiller massen.
Ved tilstrækkelig omrøring vil dejen samle sig igen.
Sæt dejen i 12 toppe med en sprøjtepose på en plade med bagepapir, for at få toppene mere ensartede.
Sæt dem med god afstand imellem, idet de bliver større i ovnen.
Bag de små vandbakkelsestoppe ved 200° C. i 30-35 minutter til de er tørre og lette.
Undlad at åbne ovnen de første 20 - 25 minutter, fordi det vil få kagerne til at falde sammen.
Tag en enkelt profitterolle ud, når du mener, de er færdige.
Hvis den begynder at falde sammen, er de ikke bagt tilstrækkeligt.
Skru eventuelt lidt ned for varmen, så de ikke bliver for mørke.
Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle af på en bagerist.

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene.
Skrab "kødet" ud med en ske og gnid det gennem en sigte.
Tilsæt limesaft og de øvrige ingredienser.
Smag til og læg avocadostenene ned i Guacamolen, stil Guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.


Anretning:

Skær en åbning i profitterollen, og læg et lille stykke røget laks heri.
Sprøjt en lille Guacamoletop på laksen, og pynt med en dildkvist.

Ingen kommentarer: