10 Pandekageruller.
80 Gr. Hvedemel
1 Spsk. Sukker
3 Dl. Mælk
1 Tsk. Groft salt
Revet skal af ½ citron
3 Æg
75 Gr. Smør
Ca. 2 Skiver Serranoskinke pr. pandekage
1-2 dl god, ekstra jomfruolivenolie
1 stort bundt friske basilikumblade
1 fed hvidløg
1/2 tsk. groft salt
100 gr. pinje kerner (el. evt. valnødder)
100 gr. reven parmesan
peber
Rucolablade
Lollo Rosa salat
Tilberedning:
Pandekager:
Bland hvedemel, sukker, salt og citronskal.
Pisk mælk i lidt af gangen, til en dej uden klumper.
Pisk æggene i og tilsæt smeltet smør i en lang tynd stråle.
Varm panden op med lidt fedtstof, hæld fedtstoffet af panden og bag 8 – 12 tynde pandekager.
Læg pandekagerne med bagepapir imellem, og køl dem af i køleskabet.
Pesto:
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Hæld dem i en blender sammen med krydderurter og parmesan.
Sæt maskinen i gang, og kør ingredienserne sammen, mens olivenolien tilsættes i en meget tynd stråle.
Smag til med salt og peber.
Pestoen kan opbevares i køleskabet i flere døgn, og skal efter fremstilling helst hvile minimum 1 time inden brug.
Læg et stykke film på bordet, og placér en kold pandekage herpå.
Smør et tyndt lag pesto ud over hele pandekagen, og læg rucolablade på pandekagen.
Læg 1½ - 2 skiver Serranoskinke på pandekagen, og rul denne sammen meget stramt ved hjælp af filmen, og luk enderne af pandekagen ved at rulle pandekagen i luften ved hjælp af filmen.
Lad pandekagerullerne til hvile i 15 minutter.
Anretning:
Pak pandekagerne ud af filmen, og skær pandekagerullen op i 4 – 5 stykker.
Anret disse stykker på et sølvfad, og pynt med små stykker Lollo Rosa blade.
3/23/2010
Pandekagerulle med Serranoskinke, Pesto og Rucola
Etiketter:
Basilikum,
Hvidløg,
jomfruolivenolie,
lollo rosa,
Pandekager,
Parmesan,
Rucola,
Serranoskinke,
Tapas
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar